"La vanatoare" in online: Web-ul, asaltat de cumparatorii "flamanzi" dupa reduceri

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 08:12
1695 citiri
"La vanatoare" in online: Web-ul, asaltat de cumparatorii "flamanzi" dupa reduceri

Reducerile online au fost inventate in Statele Unite, tara care a atins un record al cumparaturilor in ziua de 28 noiembrie, ziua reducerilor masive numita si Cyber Monday.

Americanii au cheltuit aproape 6 miliarde de dolari in tranzactiile online de saptamana trecuta, potrivit Business Insider.

Numai in ziua de Cyber Monday vanzarile au atins un volum de cumparaturi de 1,25 miliarde de dolari, cele mai mari vanzari online din istoria Statelor Unite. De asemenea, in urmatoarele doua zile trendul s-a mentinut, vanzarile depasind 1 miliard de dolari pe zi.

Vanzarile online au crescut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ComStore, ajungand pana la 18,7 miliarde de dolari in luna noiembrie.

Cumparaturile din acest an au fost impulsionate de promotiile si reducerile masive, sezonul de sarbatori marind cu 40% veniturile retailerilor.

Transportul gratuit s-a aplicat la 63% dintre vanzari, fata de doar 52% cu un an in urma.

"Clientii se asteapta la livrare gratuita in perioadele de vacanta, iar comerciantii au realizat ca trebuie sa ofere acest serviciu pentru a-i putea atrage", a declarat presedintele Com Store, Gian Fulgoni.

Cumparaturile online reprezinta intre 8-10% din totalul cheltuielilor de vacanta. Cifrele ComStore exclud cheltuielile legate de calatorii si achizitii majore.

Cheltuielile cu articolele de imbracaminte, jucarii si electronice au crescut cu 4,7% pana la 125 de miliarde de dolari in perioada 30 octombrie - 26 noiembrie 2011. Aceasta cifra include atat cumparaturile online cat si cele efectuale in magazine.

Black Friday, ziua marilor reduceri, a fost doar inceputul unui sir de zile importante precum Cyber Monday, Green Monday (a doua zi de luni din decembrie) sau Boxing Day (prima zi dupa Craciun), care aduc o buna parte din incasarile de sarbatori si pentru care comerciantii se pregatesc cu cateva luni inainte.

In Romania, reduceri intre 10 si 80% au putut fi gasite site-uri precum PCGarage, evoMAG sau Koyos, dar si in cadrul retailerilor clasici, precum Domo sau Altex. Pentru a celebra inca odata Cyber Monday, la inceputul acestei saptamani, evoMag a continuat reducerile de sezon.

Printre produsele care au beneficiat de un pret redus s-au numarat HTC Radar, Samsung Galaxy S II si Samsung Galaxy W. Cea mai atractiva reducere a fost cea de 37% la HTC Radar, in timp ce telefoanele Samsung au beneficiat de reduceri de 14%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#vanzari cyber monday, #vanzari black friday, #reduceri cyber monday, #zile reduceri, #reduceri cumparaturi online , #Promotii