Aproape 30% dintre romanii de la oras vor face cumparaturi de Black Friday

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 13:55
1809 citiri
Aproape 30% dintre romanii de la oras vor face cumparaturi de Black Friday
Foto: photographyblog.dallasnews.com

Mai mult de un sfert dintre locuitorii din mediul urban (28%) vor face cumparaturi de Black Friday ("Vinerea Neagra"), eveniment ce va avea loc in Romania in week-endul 21-23 noiembrie, arata rezultatele unui studiu privind obiceiurile de cumparare de produse electronice, electrocasnice si IT, dat publicitatii marti.

Principalele categorii de produse la care consumatorii isi doresc promotii de 'Black Friday' pentru a le achizitiona sunt electrocasnicele (28%), urmate de telefoane mobile (18%), televizoare (18%), produse de imbracaminte/incaltaminte (12%) si laptopuri /notebookuri (10%), transmite Agerpres.

Conform cercetarii, aproximativ 28% dintre locuitorii din mediul urban au afirmat ca vor face cumparaturi pe durata week-endului cu reduceri, in timp ce mai mult de jumatate (54%) nu stie sigur daca va face cumparaturi, urmand a lua o decizie in acest sens in functie de promotiile existente.

In acelasi timp, consumatorii au declarat ca prefera sa cumpere produse electronice, electrocasnice si IT in special din magazinele traditionale specializate (63%), urmate de magazinele online specializate (36%) si de hipermarketuri / supermarketuri / magazine de tip 'Do It Yourself' (31%).

Tinerii, cei mai interesati de reducerile de Black Friday

Studiul releva, de asemenea, ca vor achizitiona produse de Black Friday in special persoanele cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani (38%), precum si consumatorii din categoria de varsta 35-44 de ani (34%).

Pe de alta parte, femeile par mai indecise in ceea ce priveste cumparaturile de 'Black Friday', 59% dintre acestea (fata de 49% dintre barbati) afirmand ca nu stiu sigur daca vor face cumparaturi cu acea ocazie.

In ceea ce priveste promotiile asteptate, laptopurile si telefoanele sunt dorite, in special, de catre consumatorii tineri, din intervalul de varsta 15-24 de ani (22% sunt interesati de laptopuri si 30% de telefoane). De asemenea, interesul pentru promotiile la telefoane este ridicat in randul consumatorilor cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani (27%).

In plus, 29% dintre respondentii din aceasta categorie de varsta isi doresc promotii la televizoare, in timp ce electrocasnicele sunt vizate de catre persoanele cu varste intre 45 si 54 de ani (41%).

Sondajul a fost realizat online pe un esantion de 1.000 de persoane, membrii ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta de peste 15 ani, din mediul urban din Romania, iar rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, si un nivel de incredere de 95%.

In acest an, sarbatoarea reducerilor 'Black Friday' este programata in Romania in week-endul 21-23 noiembrie, cu o saptamana mai devreme decat evenimentul traditional din Statele Unite ale Americii /SUA/. In acel interval, retaileri din toate domeniile vor face discounturi semnificative la mii de produse, precum IT, electrocasnice, haine, incaltaminte, carti, ceasuri, decoratiuni, dar si imobiliare sau auto.

Anul trecut, peste 4 milioane de romani si-au manifestat intentia de face cumparaturi din magazinele traditionale si online in 'Vinerea Neagra', vanzarile ajungand la 100 de milioane de euro.

La nivel mondial, ultima zi de vineri din luna noiembrie - Black Friday - da semnalul inceperii promotiilor de sarbatori, originea zilei cu mari reduceri de pret fiind in SUA, unde prima vineri de dupa Ziua Recunostintei marcheaza debutul cumparaturilor pentru Sarbatorile de iarna, iar retailerii ofera discounturi semnificative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#cumparaturi Black Friday, #Black Friday , #Promotii