Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vom circula cu bilet unic in Bucuresti, in 2012

Vom circula cu bilet unic in Bucuresti, in 2012
Autoritatea Metropolitana Bucuresti va introduce, pana in luna iunie a acestui an, un bilet unic de transport public, atat la suprafata cat si la metrou, pe modelul biletelor deja existente in majoritatea capitalelor europene.

Potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in subordinea caruia se afla nou infiintata Autoritate, sistemul va fi dezvoltat si testat in prima parte a acestui an, pentru ca pana la jumatatea anului sa poate deveni functional.

Autoritatea Metropolitana este institutia publica desemnata sa asigure politica privind planificarea strategica, monitorizarea si avizarea activitatilor privind autorizarea, organizarea si controlul functionarii serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana Bucuresti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval.

Conform legii, AMTB este ordonator tertiar de credite si se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1122 ori
Citeste mai multe desprebilet transport bilet transport ratb