Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tarifele pentru cursele aeriene low-cost ar putea creste cu pana la 10%

Tarifele pentru cursele aeriene low-cost ar putea creste cu pana la 10%


Biletele pentru cursele aeriene low-cost s-ar putea scumpi cu pana la 10% din luna martie, dupa mutarea companiilor de pe aeroportul Aurel Vlaicu pe aeroportul Henri Coanda.

Biletele pentru cursele aeriene low-cost s-ar putea scumpi cu pana la 10% din luna martie, dupa mutarea companiilor de pe aeroportul Aurel Vlaicu pe aeroportul Henri Coanda. Operatorii aerieni incearca sa compenseze costurile mai mari prin suplimentarea curselor.

Din luna martie, cei care vor sa zboare cu avioane low-cost se vor imbarca de pe Henri Coanda si nu de pe aeroportul Aurel Vlaicu, ca pana acum. Aeroportul Baneasa va fi modernizat si transformat intr-unul de business.

Companiile aeriene estimeaza o crestere a tarifelor cu trei-patru procente, dar care poate ajunge si pana la zece procente. De exemplu, un bilet de avion pe ruta Bucuresti-Barcelona s-ar putea scumpi de la 160 de euro, cat costa acum, la aproape 180 de euro, iar unul pe ruta Bucuresti-Viena ar putea creste de la 145 de euro la 160 de euro.

"Mutarea de pe aeroportul Baneasa pe aeroportul Otopeni genereaza o crestere cu 25% a costurilor de operare pentru companie. Nu dorim ca pasagerii nostri sa fie influentati de cresterea costurilor operationale cauzate de aceasta mutare, dar tarifele pe bilet vor creste in medie cu pana la patru la suta", a declarat Daniel Amzar, purtator de cuvant companie low-cost.

Operatorii aerieni cauta deja solutii pentru compensarea pierderilor. Vor aparea noi rute, iar numarul aeronavelor va fi suplimentat.

Companiile apreciaza ca piata low-cost, una foarte sensibila la fluctuatii de pret, s-ar putea reduce cu aproximativ o treime in urma acestei masuri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1400 ori