Produsele din tutun se vor scumpi pana la nivelul celor din UE

Luni, 05 Martie 2012, ora 16:03
2143 citiri
Produsele din tutun se vor scumpi pana la nivelul celor din UE

Pretul produselor din tutun va continua sa creasca pana va ajunge la nivelul celor din UE, acest lucru fiind benefic pentru romanii care vor sa renunte la acest viciu, a declarat, luni, dr. Sorina Irimie, manager de proiect Global Audit Tobacco Survey (GATS).

"O lege limitativa a consumului de tutun in spatiile publice ar ajuta atat fumatorii, cat si nefumatorii. De asemenea, va scadea semnificativ si numarul persoanelor care se apuca de fumat", a mai spus, in acelasi context, dr. Irimie.

Ministerul Sanatatii intentioneaza reglementarea interzicerii fumatului in spatiile publice in concordanta cu recomandarile UE, in conditiile in care mai mult de o treime dintre adulti sunt expusi la fumul de tutun la locul de munca, a declarat, tot luni, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

86,6% dintre romani sunt expusi la fumul de tigara in restaurante, iar 94,4%, in baruri si cluburi, potrivit Global Adult Tobacco Survey (GATS) Romania.

Aceeasi cercetare arata ca prevalenta fumatului in Romania este de 26,7%. Numarul celor care fumeaza zilnic este estimat la peste 4,4 milioane.

Anual, in Romania, circa 33.000 de oameni mor din cauza unor boli agravate de fumat, conform unui studiu din 2011 al Centrului pentru Politici de Sanatate.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#pret tutun, #costuri produse tutun, #pret produse tutun Romania, #pret produse tutun UE Romania , #Preturi Romania