Cerealele s-ar putea ieftini anul viitor

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 17:36
1508 citiri
Cerealele s-ar putea ieftini anul viitor

Directorul general al Agricover, Robert Arsene, a declarat joi ca se asteapta la o scadere de 2- 4% a preturilor la cereale in prima jumatate a anului viitor, in special la grau si la porumb, in conditiile in care stocurile de pe piata interna vor fi mari decat cererea.

"Estimez o scadere a preturilor la cereale pe piata interna in prima jumatate a anului viitor, in special la griu si la porumb, in conditiile in care stocurile interne vor fi mai mari si nu vor putea fi competitive la export.

Ne asteptam la niste stocuri mai mari si o oferta mai mare decat cererea pe piata interna", a mentionat Arsene.

Seful Agricover considera ca aceasta scadere ar putea sa nu se observe daca pretul transportului intern va creste, pe fondul majorarii pretului la combustibil.

Romania are nevoie de o capacitate de depozitare a cerealelor de 22-25 milioane de tone, cu 40-55% mai mare fata de cea din prezent, de 16 milioane de tone, a declarat, la inceputul lunii octombrie, ministrul de resort Valeriu Tabara.

"Avem in constructie, prin PNDR, depozite care totalizeaza o capacitate de stocare a cerealelor de 2,7 milioane de tone. Capacitatea de stocare existenta este de 16 milioabe de tone", a spus Tabara.

El a adaugat ca Romania are nevoie de o capacitate de stocare

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#pret cererale, #scadere pret cereale Romania 2012 , #Preturi Romania