Cat cheltuiesc romanii pentru jucariile de Craciun

Marti, 17 Decembrie 2019, ora 13:52
2170 citiri
Cat cheltuiesc romanii pentru jucariile de Craciun
Foto: Anca Leibovici EduClass

Romanii cheltuiesc in medie 200 de lei pe cadourile de Craciun, cea mai mare parte din bani ducandu-se an de an spre jucarii.

Mai mul decat atat, suma creste de la un an la altul, la fel ca si numarul jucariilor achizitionate.

Un studiu realizat de EduClass.ro arata ca, mai nou, parintii cauta jucarii care sa antreneze intreaga familie, si sunt dispusi sa creasca bugetul cu cate 25 de procente in fiecare an.

"Pregatirile pentru Craciun incep odata cu Black Friday, cand se comanda aproximativ 25% dintre cadouri. Aici sunt incluse insa si comenzile pentru Mos Nicolae, unde media comenzii este de 150 de lei", spun retailerii de jucarii.

Tot ei recunosc ca cele mai multe comenzi sunt insa inregistrate in luna decembrie, astfel: 35% in prima saptamana, respectiv perioada 10-20 decembrie - 40% dintre comenzi, cand numarul acestora creste de 5 ori fata de o perioada obisnuita din an.

"Cele mai multe sunt facute online", mentioneaza cei de la Educlass.

"Remarcam o crestere considerabila si in prima parte a acestei perioade aglomerate, pe fondul experientei clientilor nostri cu livrarile. Prefera sa comande din timp, pentru a nu avea surprize sau, daca intarzie cu comenzile, vin in showroom", spun acestia.

In showroom vin si cei care cauta recomandari sau au de cumparat cadouri si pentru alti copii, nu doar ai lor. Se cauta jocuri in care sa poata fi implicati si parintii, bunicii, prietenii, dat fiind specificul perioadei, cu mai multe zile de vacanta si mai mult timp petrecut impreuna. Jocurile cu mai multi participanti sunt de altfel printre cele mai cautate pe EduClass.ro, fie ca vorbim de jocuri de strategie, de logica sau de indemanare, a precizat Anca Leibovici.

Pentru copiii mai mici sunt preferate jocurile care dezvolta motricitatea fina si/sau grosiera, jocul in echipa, dar si creativitatea, cum ar fi Pescarul cel Istet, Insula omidutelor sau Bormasina magica. Pentru cei mai mari, Artie, robotul care deseneaza, TNT sau Build or Boom antreneaza si adultii, facand din joaca un moment de conectare.

De altfel, un sondaj al EduClass.ro a aratat ca 92% dintre parinti considera joaca o activitate esentiala in conectarea cu copilul. 60% dintre parinti au precizat ca petrec intre 1 si 3 ore zilnic cu copiii de varsta mica, in timp ce aproape o treime fac acest lucru mai putin de o ora zilnic. 11% au timp sa se joace cu copilul doar in weekend.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#catt cheltuiesc romanii jucarii de Craciun , #Preturi Romania