Anul se innoieste, anul se scumpeste. Vezi la ce vei plati mai mult

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 11:30
2700 citiri
Anul se innoieste, anul se scumpeste. Vezi la ce vei plati mai mult

Anul 2012, tocmai inceput, ne pregateste noi valuri de scumpiri si taxe marite. Printre lucrurile pentru care va trebui sa platim mai mult se numara combustibilul, gazele, electricitatea si alimentele.

De altfel, vor creste impozitele pe cladiri, iar unele taxe locale asteapta majorari semnificative.

Inca din prima zi a anului, pretul energiei electrice creste cu 2,5%, bani care vor merge catre producatorii de energie verde. Tot de la aceeasi data, motorina isi schimba pretul dupa ce valoarea accizelor se majoreaza cu 4,4 procente, de la 358 la 374 euro pe tona.

Din cauza secetei prelungite din toamna trecuta, pretul la paine ar putea sa creasca si el incepand cu aceasta primavara, din cauza pretului la grau. De la 75 bani/kilogram, pretul ar putea ajunge la 2 lei. Acest lucru ar putea creste pretul painii cu pana la 20% incepand cu luna aprilie, in timp ce in vara s-ar putea dubla.

Proprietarii de cladiri vor plati si ei mai mult sub forma de impozite. Taxele vor creste cu pana la 65% pentru prima proprietate in afara celei de domiciliu, 150% pentru a doua cladire si 300% pentru a treia cladire in afara celei de domiciliu. Impozitul pentru restul cladirilor aflate in proprietare va creste cu acelasi procent.

Pretul la tigari, cafea si carburanti va creste dupa ce taxele si accizele vor fi recalculate la un curs de 4,3 lei/euro, cu 0,1 lei mai mult fata de 2011.

Mai mult, si taxele locale ar putea creste in 2012. Ministerul Finantelor a anuntat o posibila majorare a impozitelor locale cu 50%, conform cererii din partea primarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#scumpiri 2012, #majorari preturi 2012, #pret paine, #pret tigari, #pret motorina, #pret carburanti, #impozite 2012 , #Preturi Romania