Ti-ai facut bugetul pe 2012? Vezi ce produse poti cumpara la pret redus

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 11:15
2390 citiri
Ti-ai facut bugetul pe 2012? Vezi ce produse poti cumpara la pret redus

Chiar daca increderea consumatorilor in piata este in scadere pe fondul problemelor din Europa, sunt si produse care vor sfida criza si se vor ieftini in 2012. De la vin pana la PC-uri, vei gasi pe piata si produse ieftine.

Iata care sunt marfurile pentru care vei plati mai putin anul acesta, potrivit CNN Money.

Vinul

Iubitorii de vin mai au un motiv sa ciocneasca un pahar anul acesta. Preturile la vinurile fine vor scadea in mod substantial, potrivit expertului in vinuri Michael Glasby de la Premier Cru, California.

Cresterea dramatica a preturilor la vin din ultimul deceniu a atins punctul maxim.

De exemplu, mult-ravnitul sortiment Chateau Lafite Rothschild din 1982 s-a vandut pentru 700 de dolari o sticla acum cinci ani si pentru 5000 de dolari sticla acum un an.

Expertii spun ca in acest an, preturile sortimentelor fine de vin vor scadea la jumatate, in timp ce vinurile de Burgundia sau alte soiuri din Africa de Sud, America de Sud si Austria vor inregistra scaderi si mai mari, de pana la 60-70%.

Laptop-uri ultraslim

Foarte subtiri si foarte rapide, fara hard-disk sau unitate pentru DVD, laptopurile au fost introduse in sezonul cumparaturilor de vacanta, insa preturile acestora au fost prea ridicate pentru a atrage cumparatorii.

Acest lucru se va schimba in 2012, cand notebook-urile ultra subtiri se vor ieftini, potrivit analistului NPD Stephen Baker. In opinia acesuia, pretul unui astfel de gadget la care multi viseaza va scadea cu 50%. Astfel, vor exista modele care vor costa mai putin de 500 de dolari.

Mai mult, analistii considera ca pc-urile ultraslim vor inregistra un procent mai mare de vanzari decat notebook-urile si vor avea in curand touchscreen si tastaturi detasabile.

Case

Pare greu de cazut ca preturile la imobiliare vor scadea si mai mult, insa analistii in imobiliare estimeaza ca anul acesta preturile caselor vor scadea cu cel putin 1%.

Asa ca, daca va ganditi sa va achizitionati o noua locuinta, analistii va sfatuiesc sa asteptati pana spre sfarsitul anului.

Tablete

Nu ti-ai cumparat inca o tableta? 2012 este anul in care mult-doritele gadget-uri se vor ieftini.

Kindle Fire, al carei pret este de 199 de dolari, a intrat intr-o competitie de reducere a preturilor la tablete. De exemplu, Blackeberry Playbook si TouchPad HP si-au redus pretul la 99 de dolari.

Intre timp, modelele mai noi care ruleaza pe sistemul de operare Windows 8, cum ar fi Acer si Lenovo, vor pune deasemenea presiuni asupra preturilor ridicate a tabletelor Android, inlusiv Motorola Xoom si Samsung Galaxy Tab, spun analistii.

Noul iPad 3 care se va lansat in martie va dobora pretul lui iPad 2, care in prezent este 499 de dolari, iar acest lucru este confirmat de istorie. Pretul iPad-ului a scazut cu 100 de dolari dupa ce iPad2 a fost lansat pe piata.

HDTV

Televizoarele de inalta definitie prezentate la Salonul de Electronice din Las Vegas desfasurat la inceputul acestei luni vor exercita mari presiuni asupra preturilor la televizoare. In curand, spun analistii din piata, preturile la televizoare de 40-50 inch vor scadea semnificativ.

"Un HDTV de 73 de inch se vinde acum cu mai putin de 1500 de dolari. Asta e o veste buna pentru consumatori, insa proasta pentru noi", a declarat vicepresedintele Mitsubishi, Frank DeMartin.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#produse ieftine 2012, #tablete tejtine, #piata imobiliara 2012, #produse reducere 2012 , #Preturi mici