Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile societatilor care ofera servicii de securitate vor creste anul acesta cu 30%

Afacerile societatilor care ofera servicii de securitate vor creste anul acesta cu 30%
Cifra de afaceri pe piata serviciilor de securitate va creste in acest an cu 30%, dupa ce, in 2007, afacerile firmelor de profil s-au ridicat la circa 1,5 miliarde de lei, a declarat presedintele Patronatului Societatilor de Securitate, Ion Popescu.Media anuala de crestere a cifrei de afaceri a firmelor autohtone de securitate a fost de peste 30 % si "apreciem ca acest trend se va mentine si in anul 2008", a spus Popescu, citat de NewsIn.


In ce priveste problemele cu care se confrunta piata de securitate, presedintele PSS a mentionat munca la negru, precum si practicile neloiale ale firmelor de profil. "Persista fenomenul muncii la negru si practicile comerciale inselatoare si agresive din partea unor societati concurente, care nu se preocupa de calitatea serviciilor, recurgand la actiuni reprobabile sau practicarea unor preturi mici care nu se justifica din punct de vedere economic", a subliniat Popescu.Pe de alta parte, reprezentantul PSS a precizat ca exigentele pietei vor face ca numai acele societati care indeplinesc standardele cerute, cele care ofera servicii complete sau se asociaza cu firme puternice din alte tari sa ramana in competitie. Firmele mici de pana la 50 angajati care nu isi pot crea o logistica de calitate vor disparea", a mentionat Popescu.De asemenea, presedintele PSS a subliniat ca legislatia din domeniul securitatii este depasita de realitatile pietii. "Nu sunt clarificate in totalitate competentele personalului de securitate, nu sunt delimitate clar atributiile sectorului de stat in asigurarea securitatii obiectivelor si bunurilor de cel privat si posibilitatea transferului unor atributii ale autoritatilor catre sectorul privat", sustine presedintele patronatului.Cele mai solicitate servicii de securitate sunt activitatile de paza, transportul de valori, dispecerizare, monitorizare, interventie la alarme, instalarea sistemelor electronice de alarmare, a mijloacelor mecano-fizice, investigatii private si garda de corp.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori