Cererea de carburanti a crescut semnificativ, in 2017. OMV Petrom: E o urmare a cresterii economice

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 16:00
1864 citiri
Cererea de carburanti a crescut semnificativ, in 2017. OMV Petrom: E o urmare a cresterii economice
Foto: CC0 Creative Commons

Cererea de carburanti s-a majorat semnificativ anul trecut, cu 6,7%, ca urmare a cresterii economice a Romaniei si suplimentarii parcului auto al tarii cu 630.000 de masini, a declarat, miercuri, Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, intr-o conferinta de presa.

"Cel mai important factor a fost cererea de produse energetice din Romania, piata noastra principala, care, pe fondul cresterii economice deosebite a Romaniei, cea mai mare din comunitatea europeana, conform statisticilor, a avut un impact pozitiv asupra cererii de produse", a afirmat ea.

Potrivit reprezentantului OMV Petrom, la aceasta se adauga faptul ca, anul trecut, parcul auto al tarii a crescut cu peste 630.000 de masini.

"La carburanti am vazut o crestere substantiala a cererii de 6,7%, unde nu a fost doar cresterea economica un factor important, dar si cele peste 630.000 de masini noi si second-hand care au intrat in Romania si care au avut efect asupra cererii de carburanti", a sustinut Gheorghe.

Cererea de gaze a crescut cu 5%, iar cea de electricitate, cu 4%.

"Aceste cifre au fost reflectate in veniturile noastre si in general in performanta noastra financiara", a spus Gheorghe.

Pentru 2018, oficialul Petrom estimeaza ca cererea de carburanti va continua sa creasca, pe fondul cresterii economice pe care o asteapta, iar consumul de gaze si de electricitate vor fi similare cu cele de anul trecut.

Grupul OMV Petrom a inregistrat in 2017 un profit net in valoare de 2,489 miliarde de lei, de aproape 2,4 ori (140%) mai mare fata de rezultatul net afisat in anul 2016, respectiv de 1,038 de miliarde de lei, conform rezultatelor financiare neauditate publicate miercuri de companie.

Profitul net atribuibil actionarilor OMV Petrom a fost anul trecut de 2,491 miliarde de lei, mai mare cu 139% fata de aceeasi perioada din 2016. Profitul pe actiune s-a cifrat la 0,0440 lei.

In trimestrul IV al anului trecut, OMV Petrom a obtinut un profit net de 642 milioane lei, cu 301% mai mare comparativ cu cel din perioada similara din 2016.

Anul trecut, pretul barilului de petrol a crescut cu 24% (cotatia Brent), iar marja de rafinare a companiei a crescut cu 11% (7,75 dolari pe baril).

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#carburant OMV Petrom , #Preturi carburanti