Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Preturile alimentelor la nivel global au scazut in aprilie

Preturile alimentelor la nivel global au scazut in aprilie


Preturile alimentelor la nivel global au coborat in aprilie, pentru prima data in acest an, ca urmare a ieftinirii zaharului si cerealelor, si s-ar putea inscrie pe un trend descendent in urmatoarele luni, potrivit Organizatiei pentru Alimente si Agricultura a ONU.

Indicele Preturilor Alimentelor, prin care organizatia urmareste lunar evolutia preturilor pe piata mondiala pentru un cos format din cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar, s-a situat la 214 puncte in aprilie, comparativ cu 217 puncte in martie, luna pentru care datele au fost revizuite, potrivit Reuters.

Nivelul indicelui a fost impins in jos de scaderile lunare cu 2,5% a pretul porumbului, cu 1% la grau si cu 5% la zahar, care au anulat majorarea cu 2,2% la uleiuri vegetale.

"Preturile vor ramane, probabil, sub o presiune de scadere in urmatoarele cateva luni", a declarat Abdolreza Abbassian, economist la Organizatia pentru Alimente si Agricultura, adaugand ca vremea ramane un factor critic.

Pretul soia, aflat in crestere de la inceputul anului, va continua, probabil, sa urce, punand presiune si pe cotatia porumbului, a adaugat Abbassian.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1662 ori