Pretul carnii de miel va creste in acest an

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 20:15
2584 citiri
Pretul carnii de miel va creste in acest an

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Sibiu, Marcel Andrei, sustine ca pretul carnii de miel va creste in acest an, cu toate ca scumpirea va fi nesemnificativa pentru consumatori.

Potrivit presedintelui Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Sibiu, Marcel Andrei, carnea de miel se va scumpi anul acesta, insa cresterea nu va afecta foarte mult consumatorii.

"La conditiile care au fost iarna aceasta, la costurile pe care le-am avut, pretul in greutate, la viu, ar trebui sa porneasca de la 15 lei, iar la carcasa de la 25 lei. Anul trecut, pretul a fost de 22-23 lei, asadar cresterea este nesemnificativa pentru buzunarul consumatorului", a spus Marcel Andrei.

Acesta a adaugat ca numarul cumparatorilor a scazut de la an la an din cauza reducerii puterii de cumparare si ca se asteapta ca si anul acesta cererea sa fie redusa.

"Numarul consumatorilor scade de la an la an si numarul de miei care se vand pe piata interna e tot mai mic. Se vede puterea de cumparare. Anul trecut, fata de 2010, numarul de miei care s-au vandut pe piata interna a fost redus cu 15-20 la suta. Puterea de cumparare a romanilor, pe care o simtim si la branza si la alte produse, scade si ne asteptam ca numarul de consumatori sa scada", a afirmat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Sibiu.

Potrivit acestuia, crescatorii mari se concentreaza mai mult pe export decat pe piata interna.

"Nu ne putem permite sa sacrificam mielul si sa venim cu el in piata, pentru ca deja a doua zi, daca nu se cumpara, isi schimba aspectul si nimeni nu risca. De obicei, cei care sacrifica miei pentru Paste sunt crescatorii cu efective mici de oi. Crescatorii cu efective mari vand, in viu, la export", a spus Marcel Andrei.

Acesta a declarat ca numarul mieilor care vor fi sacrificati de Pasti va fi in functie de cererea pietei, pentru ca au fost ani in care crescatorii au ramas cu carnea nevanduta.

Potrivit datelor oferite de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, efectivul de ovine a judetului Sibiu este de aproximativ 510.000 de oi, crescute in peste 8.800 de exploatatii individuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#pret carne de miel, #scumpire carne de miel , #Preturi alimente