Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scumpirea petrolului a impulsionat vanzarile si profitul Lukoil in 2018

Scumpirea petrolului a impulsionat vanzarile si profitul Lukoil in 2018


Grupul petrolier rus Lukoil a raportat luni un profit net de 619 miliarde ruble (8,3 miliarde euro), in crestere cu aproape 48% fata de un profit de 418,8 miliarde ruble inregistrat in anul 2017, in timp ce vanzarile au crescut cu 35,4% pana la 8.035 miliarde ruble, informeaza un comunicat de presa al companiei.

"Cresterea s-a datorat in principal preturilor mai mari la hidrocarburi, deprecierii rublei, cresterii volumului tranzactiilor cu petrol precum si cresterii vanzarilor de gaze", a precizat Lukoil.

Faptul ca pretul petrolului a avut un impact major asupra rezultatelor Lukoil este evident in rezultatele pe trimestrul patru 2018, cand vanzarile companiei au crescut cu doar 11,4% pana la 2.043 miliarde ruble, din cauza pretului mai mic la petrol si produse rafinate.

De asemenea, in 2018 productia realizata de rafinariile din grupul Lukoil a crescut cu 0,4%, pana la 63,8 milioane tone de produse rafinate, iar cresterea s-a datorat unui grad mai mare de utilizare a rafinariilor din Perm, Volgograd, Italia si Romania. Productia rafinariilor din Europa a ramas practic neschimbata la 22,8 milioane de tone. "Productia mai mare la rafinariile din Romania si Italia a fost contracarata de scaderea volumului productiei la rafinaria din Burgas ca urmare a unor lucrari de mentenanta", a precizat grupul rus.

Lukoil este al doilea mare producator de titei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridica la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1418 ori
Citeste mai multe desprepret petrol profit Lukoil