Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Problemele din SUA ar putea afecta si economia europeana

Problemele din SUA ar putea afecta si economia europeana

JoaquAA-n Almunia, Comisarul pentru Economie si Finante al Uniunii Europene, anunta riscuri pentru economiile europene in 2007, avand ca principala cauza evolutia pretului petrolului si regresul economic din SUA, informeaza cotidianul spaniol ABC.In acest sens, Almunia a spus ca 'Europa ramane in urma la nivel mondial', deoarece se confrunta cu preturi ridicate in ceea ce priveste forta de munca, care nu poate concura cu cea din China.

Departamentul Muncii din Statele Unite a dat publicitatii, la inceputul lunii august, o serie de statistici pentru al doilea trimestru al anului 2006 din care reiese tendinta de incetinire a cresterii economice.

Din cauza cresterilor salariale destul de mari din iulie, in valoare de 0,4 la suta, rata somajului a crescut de la 4,6 la suta la 4,8 la suta.

Cresterea somajului reprezinta unul dintre cele mai importante semne ca economia americana incetineste usor. Nu numai modificarile de pe piata muncii indica aceasta tendinta, ci si scaderea vanzarilor de imobiliare, puse pe seama scumpirilor precedente ale creditelor. Economia americana a creat numai 113.000 de noi locuri de munca in luna iulie, cu mult sub asteptari, a anuntat Departamenul Muncii.

Noile statistici sunt un semn ca Banca Federala ar putea sa nu mai mareasca dobanda de referinta peste valoarea curenta de 5,25 la suta.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 913 ori