Pretul petrolului se indreapta catre recordul din luna iulie

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 09:09
1096 citiri
Pretul petrolului se indreapta catre recordul din luna iulie

Pretul petrolului se indreapta catre recordul inregistrat in luna iulie, de aproximativ 100 de dolari/bari, dupa ce Italia a inceput elaborarea unui plan de masuri care vizeaza crestere economica intr-un an, dupa ce noul guvern condus de Mario Monti a fost instituit.

Pretul barilului de petrol a crescut si ca urmare a cresterii economice de 6%, inregistrate in Japonia si Asia in cel de-al treilea trimestru, noteaza Bloomberg.

"Exista o oarecare relaxare care amelioreaza ingrijorarile anterioare din Europa", a declarat Ken Hasegawa, manager de marfuri din cadrul Grupului Newedge.

"In curand, petrolul va ajunge pana la 100 de dolari/baril. Asteptati-va la profit", mai adauga acesta.

Costului petrolui crude cu livrare in decembrie a ajuns la 99 de dolari, in crestere cu 1%, pe pietele de tranzactionare din New York.

Preturile au crescut cu 5 procente saptamana trecuta in cadrul majorarii constante din ultimele sase saptamani, cea mai luna perioada de crestere, din aprilie 2009.

Pretul petrolului brent, cu livrare in decembrie, a castigat 34 de centi si a ajuns pana la 114,50 dolari/baril, la Londra..

Contractele futures s-au tranzactionat la un nivel record de 15,5 dolari, in New York, comparativ cu pretul de 27,88 dolari/baril, la care se tranzactionau pe 14 octombrie.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#pret petrol, #pret petrol crestere , #Pret petrol