Pretul petrolului scade la minimul ultimelor 4 luni din cauza uraganului Sandy

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 15:59
2204 citiri
Pretul petrolului scade la minimul ultimelor 4 luni din cauza uraganului Sandy

Barilul de petrol se tranzactioneaza la New York la minimul a aproape patru luni si se indreapta catre cea mai mare scadere lunara incepand din mai, dupa ce mai multe rafinarii americane situate pe coasta de Est a SUA au redus productia din cauza uraganului Sandy.

Contractele futures pe petrol au scazut cu pana la 0,5%. Companiile Phillips 66, Hess Corp, NuStar Energy si PBF Energy au inchis rafinarii sau au redus productia inainte ca Sandy sa atinga uscatul in Statele Unite, potrivit Bloomberg.

Pretul benzinei a coborat dupa ce a atins luni maximul a aproape doua saptamani.

"Se va pierde o parte din cerere in urma inchiderii rafinariilor, iar aceasta este o estimare usor precauta. Spre deosebire de zona Golfului Mexic, nu exista insa productie de petrol care sa fie afectata, astfel ca impactul asupra aprovizionarii va fi minim", a declarat Harry Tchilinguirian, sef pentru strategie pe piata materiilor prime la BNP Paribas Londra.

Contractele au inchis sedinta precedenta la 85,54 dolari, minimul incepand cu 10 iulie. Preturile au scazut cu 7,1% in octombrie si cu 13% in acest an.

Pretul petrolului Brent cu livrare in decembrie a scazut 10 centi pe piata din Londra, la 109,34 dolari. Diferenta fata de petrolul tranzactionat in SUA a crescut pentru a sasea zi consecutiv, la 23,9 dolari, aproape de maximul a peste un an.

Benzina cu livrare in noiembrie la New York a scazut cu 1,6 centi, la 2,74 dolari pe galon (3,78 litri). Pretul benzinei a urcat luni cu 2,1%, la 2,76 dolari, maximul incepand cu mijlocul lunii octombrie.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#pret petrol, #pret baril petrol, #scadere pret petrol, #pret petrol uragan Sandy , #Pret petrol