Pretul petrolului scade la bursele din New York

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 11:40
1318 citiri
Pretul petrolului scade la bursele din New York

Pretul petrolului la bursele din New York a scazut, pe fondul speculatiilor care arata ca se va inregistra o scadere a cererii cauzata de aprecierea dolarului. Pretul petrolului Brent a scazut pana la minimul ultimelor patru luni.

Contractele de tip futures au scazut cu 1.2%, dupa ce Japonia a determinat o depreciere a yenului, pentru a treia oara in acest an. Potrivit unui indicatori tehnici citati de Bloomberg pretul petrolului a scazut dupa ce crescuse intr-un ritm mult prea accelerat.

In general, un dolar mai puternic ar fi condus la fluctuatii ale cererilor marfurilor inregistrate in alte valute. Pretul petrolului la 100 de dolari/baril ar fi fost nesustenabil, potrivit fostului sef al Agentiei Internationale pentru Energie. Pretul petrolul a inregistrat o crestere de 17% in luna octombrie, cea mai mare crestere lunara inregistrata din mai 2009.

"Ma astept ca pretul sa ramana la acest nivel", crede Jonathan Barrat, un director general din cadrul Commodity Broking Services Pty din Sydeney.

In opinia sa, costurile intre 93 si 95 de dolari pentru un baril sunt "scumpe".

Pretul barilului de petrol crude, cu livrare in decembrie, a scazut cu 1,07 dolari, pana la 92,25 dolari pe baril, la bursele de tranzactionare electronica din New York.

Preturile au scazut cu 0.7% pe 28 octombrie, pana la 93,32 dolari/baril.

Titeiul brent crude cu livrare in decembrie s-a stabilit la 109,12 dolari/baril, cu 0.7% mai putin, pe piata de schimb din Londra.

Guvernatorul Iranului la OPEC, Mohammad Ali Khatibi, a declarat ca oferta si cererea de pe pietele mondiale de petrol este echilibrata si ca nu este necesara o intalnire de urgenta pentru grupul de producatori.

Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol intentioneaza sa se intalneasca pe 14 decembrie, la Viena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#pret petrol economie, #pret petrol scade, #scadere petrol , #Pret petrol