Pretul petrolului scade din cauza lipsei de comenzi

Sambata, 01 Octombrie 2005, ora 03:02
1072 citiri

Pretul petrolului brut a scazut ieri la bursa new-yorkeza pentru prima oara in ultimele trei zile, datorita amplificarii nelinistilor ca cererea de energie s-ar putea reduce din cauza tarifelor crescute la combustibili, transmite Bloomberg.Reducerea nivelului de comenzi pentru materiile energetice duce la scaderea pretului petrolului. New-York-ul vindea ieri petrolul cu 66,42 de dolari pe baril, in coborare fata de ziua precedenta cu 0,37%, iar aceasta tendinta ar putea continua.

A"Asteptam ca pretul petrolului sa ajunga la 65 de dolari pe baril saptamana viitoareA", a afirmat Darius Kowalczyk, analist la CFC Seymour Ltd. in Hong Kong.

A"Se pare ca efectele Katrina vor mentine mult timp petrolul la aceste valori inalteA", a afirmat Peter Beutel, presedinte la Cameron Hanover Inc. in New Canaan, Connecticut. Desi problema alimentarii cu petrol este mai acuta ca niciodata, problema cererii naste ingrijorari si mai mari. A"Cererea de petrol inregistreaza o cadere masiva intrucat preturile mari sunt resimtite de consumatoriA", a incheiat Beutel. Pretul petrolului este cu 34% mai mare fata de luna septembrie a anului trecut.

Sapte rafinarii din sudul Texas-ului sunt inca inchise din cauza avariilor provocate de uraganul Rita, ceea ce inseamna 10% din capacitatea totala de procesare a Statelor Unite. Alte patru rafinarii, ce totalizeaza 5% din capacitatea nationala, continua sa fie inchise de pe urma pagubelor produse de uraganul Katrina.

Bogdan Asaftei

Averea

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...