Pretul petrolului, "lovit" de incertitudinile din Grecia

Marti, 08 Mai 2012, ora 19:59
1602 citiri
Pretul petrolului, "lovit" de incertitudinile din Grecia

Pretul petrolului este in scadere marti pentru a cincea sedinta consecutiv, cu peste 2 dolari, dupa ce incertitudinile politice din Grecia s-au adaugat semnelor de incetinire a cresterii economice in Europa si SUA, alimentand temerile privind scaderea cererii de titei.

La ora 15:00 GMT, petrolul Brent de referinta pe piata londoneza era tranzactionat in scadere cu 2,34 dolari, la 110,82 dolari pe baril.

Pretul petrolului destinat pietei americane este in declin cu 2,22 dolari, la 95,72 dolari pe baril.

Cotatiile petrolului, euro si ale actiunilor sunt afectate de stirile ca liderul formatiunii de extrema stanga Syriza (Coalitia Stangii) din Grecia, Alexis Tsipras, nu va colabora cu doua mari partide, Noua Democratie (conservator) si PASOK (socialist), decat daca vor accepta renegocierea angajamentelor asumate in programul de salvare convenit cu UE si FMI.

Coalitia Stangii are un termen de trei zile pentru formarea unui guvern de coalitie, dupa ce Noua Democratie, care a obtinut duminica cel mai mare numar de voturi, nu a reusit sa isi faca aliati.

"Destramarea coeziunii politice, financiare si sociale in Europa va avea un efect ingrijorator asupra cererii", a declarat Michael Fitzpatrick, editor al publicatiei Energy Preview din New York.

Scaderea cotatiei petrolului a fost influentata si de ministrul Petrolului din Arabia Saudita, Ali al-Naimi, care a declarat ca tara sa produce circa 10 milioane de barili de petrol pe zi si vrea sa stocheze 80 de milioane de barili pentru a preveni orice problema de aprovizionare a pietei.

Eveniment Quarterly Report

#incertitudini Grecia pret petrol, #alegeri Grecia pret petrol, #pret petrol, #cotatie petrol , #Pret petrol