Pretul petrolului incepe saptamana in scadere, la 116,19 dolari pe baril

Luni, 05 Mai 2008, ora 10:34
1196 citiri
Pretul petrolului incepe saptamana in scadere, la 116,19 dolari pe baril

Pretul petrolului a scazut usor luni la bursele electronice din Asia, la 116,19 dolari pe baril, dupa scumpirea de aproape patru dolari inregistrata vineri la New York, afirma traderii, citati de AFP.In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iunie, a scazut cu 13 centi, la 116,19 dolari pe baril, fata de nivelul de 116,32 dolari atins vineri seara la New York.


Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iunie, a scazut cu 17 centi, la 114,39 dolari pe baril.


"Nu au mai avut loc variatii mari ale pretului petrolului, dupa scumpirea considerabila de vineri", a declarat David Moore, analist al Commonwealth Bank of Australia, din Sydney.


Militanti nigerieni ai Miscarii pentru Emanciparea Deltei Niger (MEND) au atacat instalatiile petroliere apartinand grupului anglo-olandez Shell in sudul Nigeriei, conform unui comunicat emis duminica de gruparea armata.


Shell este principalul producator si exportator de petrol din Nigeria, cu o productie de 900.000 barili pe zi din totalul national de doua milioane barili pe zi.


Pretul petrolului a crescut vineri dupa publicarea datelor privind piata muncii din Statele Unite ale Americii, care au relevat o scadere sub asteptari a numarului de concedieri, de aproximativ 20.000, analistii asteptandu-se la o cifra de 75.000 de concedieri.


Somajul a scazut la 5%, fata de nivelul asteptat de 5,2%.


Aceste date au asigurat investitorii cu privire la starea economiei americane, principal consumator mondial de energie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...