Pretul petrolului depaseste 100 de dolari pe baril

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 17:22
1205 citiri
Pretul petrolului depaseste 100 de dolari pe baril

Pretul petrolului a inregistrat o crestere usoara, de pana la 100 de dolari pe baril, dupa ce liderii europeni au incercat sa elaboreze un nou sprijin financiar suplimentar. De asemenea, decizia SUA, care ia calcul o noua interventie in Iran, a dus la aprecierea titeiului.

Pretul petrolului a urcat cu 1%, in contextul in care liderii zonei euro se chinuie sa stabileasca un termen limita pentru acordarea unui nou sprijin financiara pentru stoparea crizei datoriilor, scrie Bloomberg.

11 tari, inclusiv SUA si statele arabe se vor intalni, marti, la Roma, pentru a dezbate necesitatea unei interventii noi in Iran, scrie publicatia amintita, care citeaza surse ce au preferat sa ramana anonime.

Pretul petrolului crude, cu livrare in ianuarie, a castigat 51 de centi, pana la 94.04 dolari/baril, pe pietele din New York. Contractele care expira marti, au inregistrat o depreciere de pana la 93.53 de dolari/baril, cel mai mic nivel din 2 noiembrie.

Costul titeiului brent, cu livrare in februarie, a avansat cu 85 de centi, pana la 104.2 dolari/baril. Pretul petrolului a scazut, pe 15 decembrie, pana la cel mai mic nivel din ultimele cinci saptamani, dupa ce productia industriala din SUA coborase la nivelul minim al ultimelor sapte saptamani.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#pret petrol crestere, #pret petrol brent , #Pret petrol