Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul petrolului a crescut la peste 80 dolari/baril

Pretul petrolului a crescut la peste 80 dolari/baril

Pretul petrolului a crescut la peste 88 dolari/baril, recuperand din pierderile de 6 dolari ce au dus la atingerea celei mai mici valori din ultimele opt luni, in sedinta anterioara, cand investitorii au prevazut o recesiune a economiei mondiale si scaderea cererii de petrol, scrie Reuters. Guvernele din intreaga lume s-au straduit sa ia noi masuri pentru a controla extinderea rapida a crizei creditelor, pe fondul unei tendinte generalizate de vanzare in cadrul  burselor.


Pretul petrolului tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livrare in noiembrie, a crescut cu 75 centi, la 88,56 dolari/baril, marcand prima crestere din ultimele cinci sedinte de tranzactionare.


Scumpirea a avut loc dupa ce pretul petrolului scazuse luni la 87,56 dolari/baril, coborand pentru prima oara de la inceputul lunii februarie, sub nivelul de 90 dolari/baril.


Petrolul Brent s-a scumpit cu 46 centi, la 84,14 dolari/baril.


Criza ce a debutat anul trecut pe piata ipotecara americana zguduie inca increderea investitorilor din intreaga lume, Suedia, Austria si Danemarca urmand exemplul Germaniei in oferirea de garantii pentru depozitele bancare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1243 ori