Pretul de referinta al petrolului, la minimul ultimelor noua luni

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 16:31
1789 citiri
Pretul de referinta al petrolului, la minimul ultimelor noua luni

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a coborat luni la minimul ultimelor noua luni din cauza incetinirii peste asteptari a cresterii economice in China, al doilea mare consumator de titei din lume dupa Statele Unite.

Cresterea economica a Chinei a incetinit neasteptat in primul trimestru, la 7,7%, de la 7,9% in precedentele trei luni, starnind ingrijorare privind recuperarea inceputa in a doua jumatate a anului trecut, transmite Bloomberg.

Petrolul Brent cu livrare in luna mai a fost cotat in scadere cu pana la 2,56 dolari, respectiv 2,5%, la 100,55 dolari pe baril, la bursa din Londra, fiind ulterior tranzactionat la 101,32 dolari barilul.

Contractele pentru petrolul Brent cu livrare in iunie sunt in declin cu 1,48 dolari, la 101,56 dolari barilul.

Datele din China "confirma incetinirea cresterii economice", a declarat Guy Wolf, director la compania Marex Spectron Group in Londra. El anticipeaza ca pretul petrolului Brent ar putea scadea in acest trimestru pana la 85 de dolari pe baril, climatul economic global fiind nefavorabil.

Cotatia petrolului destinat pietei americane este in coborare cu 2,24 dolari, respectiv 3,6%, la 88,05 dolari barilul, in tranzactiile electronice de la bursa new-yorkeza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#evolutie pret referinta petrol, #pret petrol brent, #scadere pret petrol, #consum petrol , #Pret petrol