Petrolul se scumpeste pe baza crizei si a scaderii stocurilor

Marti, 07 August 2012, ora 16:16
1738 citiri
Petrolul se scumpeste pe baza crizei si a scaderii stocurilor

Pretul pretrolului brent a crescut la peste 110 dolari pe baril, in cursul zilei de marti, din cauza anticiparii din piata asupra unor noi masuri anti-criza in Europa si a ingrijorarilor cu privire la capacitatea de furnizare de titei a marilor producatori.

BCE a adus in discutie, in cursul saptamanii trecute, posibilitatea de achizitie de titluri de stat in vederea reducerii costului de finantare al Spanei si Italiei. Detalii exacte cu privire la momentul cand aceasta operatiune va fi efectuata nu au fost inca facute publice, scrie http://www.reuters.com/article/2012/08/07/us-markets-oil-idUSBRE83H17O20120807.

Petrolul brent, cu livrare in septembrie, s-a scumpit cu 79 de centi, pana la 110,34 dolari pe baril, pana in ora pranzului, depasind cotatia de 110 dolari/baril pentru prima oara de la mijlocul lunii mai.

Cotatia petrolului crude, pentru SUA, a crescut cu 33 de centi, pana la 92,53 de dolari/baril.

In America de Nord, investitorii urmaresc evolutia furtunii tropicale Ernesto, care se va transforma intr-un uragan inainte de a atinge Mexicul. In functie de modul in care se va desfasura aceasta furtuna, operatiunile de foraj de petrol si gaze din Golf ar putea fi afectate.

Pretul petrolului brent este afectat mai ales de situatia din Marea Nordului, unde operatiunile vor fi incetinite in septembrie din cauza masurilor de intretinere, dar si din cauza scaderii resurselor din zona.

In Romania, pretul combustibililor la pompa se bazeaza pe cotatiile petrolului brent. Scumpirea titeiului, alaturi de devalorizarea leului, au dus la scumpirea carburantilor in ultima perioada.

Petrolul s-a ieftinit. De ce nu scade pretul benzinei in Romania?

Ministerul Economiei: Companiile petroliere vor asigura stocurile minime de carburanti

Kuweit: Petrolul se scumpeste din cauza tensiunilor regionale

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#pret petrol brent, #pret petrol, #titei pret carburanti, #scumpire petrol , #Pret petrol