Optimismul liderilor europeni a scumpit petrolul

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 10:07
1346 citiri
Optimismul liderilor europeni a scumpit petrolul

Pretul petrolului a crescut pana la nivelul record inregistrat in ultimele 12 saptamani, ca urmare a cresterii cererilor in SUA si pe fondul optimismului declansat de planul liderilor europeni care anunta un plan de salvare a zonei euro.

Pretul contractelor de tip futures a crescut cu 0,9%, dupa ce, luni, au scazut cu 4,4%. Potrivit unui raport citat de Bloomberg, increderea investitorilor a crescut, pentru a doua oara in ultima luna, in conditiile in care liderii europeni au programat o intalnire pentru a discuta planul de salvare a zonei euro.

Productia bruta din Mexic ar putea fi afectata de uraganul Rina, puncteaza publicatia amintita.

"Apetitul pentru risc in ceea ce priveste produsele de baza a crescut considerabile", spune Mark Pervan, director de cercetare in cadrul Australia & New Zealand Banking Group Ltd.

Pretul titeiului cu livrare in decembrie a castigat 80 de centi, pana la 92,07 dolari pe baril, in tranzactiile electronice la New York Mercantile Exchange si a fost stabilit la 91,91 dolari pe baril pe piata din Singapore.

Luni, contractele de tip futures au crescut pana la cel mai mare nivel, inregistrat din 3 august. Acestea au inregistrat un avans de 21 de procente.

Pretul petrolului Brent, cu livrare in decembrie, a ajuns la 111,4 dolari/baril, in scadere cu 5 centi, pe piata din Londra.

Luni, pretul petrolului brut a atins nivelul de 113 dolari barilul.

Datele privind speculatiile din industria petrolului au aratat ca foarte multi brokeri mizeaza pe cresterea preturilor.

La sfarsitul saptamanii trecute, datele provenite de la CFTC (o Comisie de tranzactionare a cotatiilor la termen pentru produsele de baza care reglementeaza pietele de materii prime din Statele Unite) au indicat cresterea pretului petrolului pe termen lung.

Stocurile de petrol au scazut cu 760.000 de barili, pana la 28,1 milioane de barili. Stocurile totale din SUA au urcat, saptamana trecuta, pana la 1,75 milioane de barili, arata un sondaj preluat de Bloomberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#pret petrol, #crestere pret petrol, #cotatie petrol , #Pret petrol