Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Goldman Sachs estimeaza un pret al petrolului de 30 dolari/baril

Goldman Sachs estimeaza un pret al petrolului de 30 dolari/baril

Cotatiile petrolului vor continua sa scada si ar putea atinge 30 dolari/baril, potrivit presedintelui Goldman Sachs, a carui opinie contrasteaza cu estimarile sefului OPEC, care a declarat ca pretul titeiului ar putea depasi 200 dolari/baril in lipsa investitiilor pentru sustinerea productiei.

Banca Goldman Sachs a redus in ianuarie estimarea privind pretul petrolului Brent pentru acest trimestru, de la 80 dolari/baril la 42 de dolari/baril.

Luni, presedintele Goldman Sachs Gary Cohn a estimat intr-un interviu pentru CNBC ca pretul petrolului ar putea cobori pana la 30 dolari/baril, insa nu a oferit un interval de timp pentru aceasta prognoza, relateaza Bloomberg.

Pe de alta parte, secretarul general al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Abdalla El-Badri, a avertizat producatorii asupra pericolului ca pretul petrolului sa urce peste 200 dolari/baril daca sunt sistate investitiile in productie.

"Daca nu investiti in petrol si gaze, pretul va urca peste 200 de dolari", a declarat Abdalla El-Badri. Nici seful OPEC nu a precizat cand s-ar putea intampla acest lucru.

Pretul petrolului WTI a crescut luni cu pana la 2,7% in urma comentariilor lui El-Badri, insa a revenit pe scadere la scurt timp si a incheiat sedinta la 45,15 dolari/baril, cel mai redus nivel din martie 2009.

In jurul orei 15:30 (ora Romaniei) marti, petrolul WTI se tranzactiona pe bursa electronica de la New York la 45,28 dolari/baril. Pe piata din Londra, petrolul Brent se tranzactiona la 48,46 dolari/baril, in urcare cu 0,6% fata de inchiderea de luni.

Cotatiile petrolului au scazut anul trecut cu aproape 50%, dupa ce OPEC a refuzat sa reduca productia de petrol a organizatiei, in contextul unui surplus de petrol la nivel mondial datorat, printre altele, cresterii productiei de petrol de sist din SUA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1713 ori