Goldman Sachs estimeaza un pret al petrolului de 30 dolari/baril

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 10:06
1798 citiri
Goldman Sachs estimeaza un pret al petrolului de 30 dolari/baril
Foto: newswala.com

Cotatiile petrolului vor continua sa scada si ar putea atinge 30 dolari/baril, potrivit presedintelui Goldman Sachs, a carui opinie contrasteaza cu estimarile sefului OPEC, care a declarat ca pretul titeiului ar putea depasi 200 dolari/baril in lipsa investitiilor pentru sustinerea productiei.

Banca Goldman Sachs a redus in ianuarie estimarea privind pretul petrolului Brent pentru acest trimestru, de la 80 dolari/baril la 42 de dolari/baril.

Luni, presedintele Goldman Sachs Gary Cohn a estimat intr-un interviu pentru CNBC ca pretul petrolului ar putea cobori pana la 30 dolari/baril, insa nu a oferit un interval de timp pentru aceasta prognoza, relateaza Bloomberg.

Pe de alta parte, secretarul general al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Abdalla El-Badri, a avertizat producatorii asupra pericolului ca pretul petrolului sa urce peste 200 dolari/baril daca sunt sistate investitiile in productie.

"Daca nu investiti in petrol si gaze, pretul va urca peste 200 de dolari", a declarat Abdalla El-Badri. Nici seful OPEC nu a precizat cand s-ar putea intampla acest lucru.

Pretul petrolului WTI a crescut luni cu pana la 2,7% in urma comentariilor lui El-Badri, insa a revenit pe scadere la scurt timp si a incheiat sedinta la 45,15 dolari/baril, cel mai redus nivel din martie 2009.

In jurul orei 15:30 (ora Romaniei) marti, petrolul WTI se tranzactiona pe bursa electronica de la New York la 45,28 dolari/baril. Pe piata din Londra, petrolul Brent se tranzactiona la 48,46 dolari/baril, in urcare cu 0,6% fata de inchiderea de luni.

Cotatiile petrolului au scazut anul trecut cu aproape 50%, dupa ce OPEC a refuzat sa reduca productia de petrol a organizatiei, in contextul unui surplus de petrol la nivel mondial datorat, printre altele, cresterii productiei de petrol de sist din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Goldman Sachs pret petrol, #cotatii petrol , #Pret petrol