Cererea de petrol din Europa, la minimul ultimilor 20 de ani

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 11:54
1818 citiri
Cererea de petrol din Europa, la minimul ultimilor 20 de ani

Cererea de petrol din Europa, aflata deja la minimul ultimilor 20 de ani dupa cinci ani de declin, va continua sa scada, influentata de perspectivele economice nefavorabile, eficienta energetica tot mai buna si orientarea catre surse alternative de energie.

Potivit estimarilor Agentiei Internationale pentru Energie, cererea de petrol din tarile mari si dezvoltate ale Europei se va reduce in acest an, in timp ce alte regiuni, mai ales Asia, vor consemna o crestere solida, potrivit CNBC.

In timp ce consumul tarilor europene membre ale Organizatiei pentru Coperare si Dezvoltare Economica va cobori cu 190.000 de barili pe zi in acest an, dupa un declin de 510.000 de barili pe zi anul trecut, Asia va inregistra un plus de peste 500.000 de barili pe zi. Orientul Mijlociu si America Latina vor avea, de asemenea, rate "decente" de crestere, potrivit AIE.

Estimarile pentru Europa ar putea fi revizuite pentru a reflecta un declin mai accentuat al cererii, in timp ce pentru alte regiuni o revizuire ar fi mai probabila in sens pozitiv, a declarat Matt Parry, analist la AIE.

Consumul de petrol din Europa este la cel mai redus nivel incepand cel putin cu 1995 si posibil chiar cu inceputul anilor '90, perioada pentru care AIE nu dispune de datele necesare pentru comparatie, a spus analistul.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cerere petrol Europa, #pentrol Europa, #criza financiara cerere petrol , #Pret petrol