Ponta: Importam gaze rusesti la pret triplu. E o catastrofa!

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 14:59
2672 citiri
Ponta: Importam gaze rusesti la pret triplu. E o catastrofa!

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca solutia actuala de a exporta gazul romanesc si de a importa gaz rusesc reprezinta "o catastrofa pentru Romania", nu doar pentru populatie, ci si pentru industrie.

"Ideea e ca exportam gaze romanesti, importam gaze rusesti la un pret triplu. Sigur ca avem o problema cu legislatia europeana care spune ca sa lasam, sa exportam. Pe de alta parte, am si o raspundere politica si Chitoiu (ministrul Economiei - n.r.) are sprijinul meu. O sa gasim o solutie.

Altfel, insa, pe romaneste, asta inseamna sa exportam gazele romanesti, alea ieftine, si sa importam de-alea scumpe. Insa, sigur, tine si de o strategie pe termen lung", a afirmat premierul la finalul reuniunii conducerii USL, scrie Agerpres.

El s-a referit in context la ceea ce a numit in mod ironic "egalitatea" tarilor in ceea ce priveste pretul de achizitie la gaze:

"Noi importam cu 450 mia de mc de la Gazprom, Germania importa cu 180, tot de la Gazprom. Vedeti cum e cu egalitatea? Dar dna Merkel merge foarte des la Moscova, eu, si daca trec prin fata ambasadei in drum spre Guvern, aud ca sunt vandut Moscovei".

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Ponta declaratii gaze, #gaze naturale exporturi Romania, #Romania Ponta legislatie gaze, #legislatie gaze Romania , #Pret gaze