Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresterea tarifelor de transport gaze, inca o lovitura pentru consumatorii industriali (CONPIROM)

Cresterea tarifelor de transport gaze, inca o lovitura pentru consumatorii industriali (CONPIROM)
Cresterea tarifului pentru serviciile de transport ale gazelor naturale cu circa 17% i-a surprins pe reprezentantii Confederatiei Patronale din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania (CONPIROM), care privesc miscarea ca pe inca o lovitura pe care o primesc consumatorii industriali.

"Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania - Conpirom - avand in componenta 15 federatii si organizatii patronale, constata cu surprindere ca pe langa cresterile de pret ale gazelor naturale din productia interna, potrivit calendarului stabilit prin HG nr. 22/22.01.2013, a crescut de la 01 iulie 2013, conform Ordinului Presedintelui ANRE nr. 39 si tariful pentru serviciile de transport ale gazelor naturale cu circa 17%, de la circa 87,1 lei / 1.000 mc la 102,6 lei/1.000 mc. Mentionam ca de la inceputul anului 2013 tariful pentru serviciile de transport a mai fost majorat odata, cu 6% de la 1 aprilie 2013", se mentioneaza in comunicat.

Potrivit CONPIROM, in prezent, pentru producatorii industriali care sunt alimentati din Sistemul national de transport al gazelor naturale tariful mediu pentru serviciile de transport este de circa 102,6 lei/1.000 mc, respectiv circa 9,7 lei/MWh.

"Aceasta crestere a tarifelor de transport ale gazelor a fost comunicata in Monitorul Oficial intr-o zi nelucratoare, respectiv sambata, 29 iunie 2013, cu doua zile inainte de inceperea lunii de consum si reprezinta inca o lovitura pe care o primesc consumatorii industriali. Toate acestea intregesc imaginea presiunii la care sunt supusi consumatorii noncasnici (industriali), conditiile dificile in care isi desfasoara activitatea de productie aproape toata industria prelucratoare din Romania", se mai spune in comunicatul de presa.

Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei a aprobat, in sedinta de vineri, majorarea cu 8% a pretului gazelor naturale pentru consumatorii casnici si cu 3% pentru cei noncasnici, majorarea fiind prevazuta in Ordinul nr. 46 /2013 privind aprobarea preturilor pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale, aprobat vineri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1234 ori