Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cate pene de curent are un roman in timpul unui an

Cate pene de curent are un roman in timpul unui an


Alimentarea cu energie in mediul urban a fost intrerupta timp de 639 de minute in medie pe consumator in anul 2010, potrivit unui raport al Autoritatii de Reglementare in Energie (ANRE) privind sectorul distributiei de energie, publicat vineri pe site-ul institutiei.

Astfel, in 2010, media la nivelul tarii a indicatorului care se refera la intreruperile neplanificate de energie a fost de 6,1 intreruperi pe consumator, care au durat 639 de minute.

Cele mai multe intreruperi au avut loc in zona deservita de Enel Dobrogea, adica 8,49 intreruperi pe an pentru un consumator, iar cele mai putine au fost in regiunea unde opereaza Electrica Transilvania Sud, respectiv 3,13 intreruperi pe an.

In ceea ce priveste durata intreruperilor, cele mai lungi pene de curent au fost simtite de clientii CEZ Oltenia, adica 940 minute pe an pe consumator. Cele mai scurte intreruperi au fost la Electrica Transilvania Sud, adica 373 minute/an/consumator.

Fata de 2009, ANRE a constatat imbunatatiri in ceea ce priveste numarul penelor de curent. Acesta a fost atunci de 6,4 pe consumator, in timp ce durata intreruperilor a fost cu patru minute mai mica decat in 2010.

Romania este impartita in 8 zone de distributie a energiei. Trei dintre cele opt societati care gestioneaza aceasta activtate au ramas in portofoliul statului. Este vorba despre Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Muntenia Nord.

Celelalte cinci au fost prvatizate in perioada 2005-2006. Italienii de la Enel au preluat fostele societati Electrica Banat, Dobrogea si Muntenia Sud, in timp ce nemtii de la E.ON au cumparat Electrica Moldova, iar cehii de la CEZ au achizitionat Electrica Oltenia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1194 ori