ANRE: Cel mai probabil, pretul energiei ramane constant

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 13:08
1222 citiri
ANRE: Cel mai probabil, pretul energiei ramane constant

Pretul electricitatii va ramane cel mai probabil constant, si pentru populatie, si pentru industrie, intrucat o reducere a acestuia ar produce perturbatii in Sistemul Energetic National, a declarat vineri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, precizeaza NewsIn.

"S-au luat in calcul diferite programe. O ieftinire a energiei electrice ar produce perturbatii in Sistemul Energetic National (SEN). Cel mai probabil, preturile vor ramane constante. O reechilibrare in conditii de criza ar fi dificila", a precizat Petru Lificiu, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, acesta a mai spus ca saptamana viitoare, la sfarsitul lunii iunie, va da un raspuns in ceea ce priveste decizia exacta luata de ANRE privind pretul energiei electrice.

Presedintele ANRE a afirmat marti, prezent la un eveniment in Suceava, ca autoritatea are in calcul trei programe ce prevad o posibila reducere de cateva procente a pretului la electricitate, pentru cele trei categorii de consumatori, de inalta tensiune, tensiune medie si joasa tensiune.

Energia electrica de inalta tensiune alimenteaza circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentati aproximativ 14.000-15.000 de agenti economici si 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de casnici, prin joasa tensiune.

Gazele s-au ieftinit cu 5%, incepand cu 1 iulie, pentru toti consumatorii, decizie publicata in Monitorul Oficial.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#anre, #consumatori, #energie, #ieftinire, #pret , #Pret energie