Top 10 diamante celebre

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 17:25
6285 citiri
Top 10 diamante celebre
Foto: stokpic.com

Diamantele au reprezentat dintotdeauna cele mai pretioase bijuterii. Initial, ele au fost considerate demne de purtat doar de catre nobilime, simbolizand puterea, intelepciunea si statutul social.

Diamantele celebre au reprezentat comorile cele mai de pret ale caselor regale, fiind fara indoiala etalonul statutului lor.

Va vom prezenta 10 dintre cele mai valoroase si celebre diamante din lume, pentru proprietatea carora s-au dus razboaie si s-au platit sume fabuloase.

Diamantul Hope

Poate cea mai ravnita bijuterie de lume, diamantul Hope, denumit si "Diamantul regilor" sau "Diamantul Blestemat" are 45,52 de carate si reprezinta bijuteria cu cea mai intensa culoare descoperita vreodata. Asupra ei s-au facut teste pentru a se identifica elementele chimice ce i-au conferit aceasta culoare unica. A fost descoperita in anul 1668 de catre bijutierul francez Jean Baptiste Tavernier si vanduta anterior regelui Frantei, Louis al XIV-lea.

Dupa cum ii spune si numele, "Diamantul Regilor" a apartinut Casei Regale Franceze timp de doua secole. Se spune ca toti cei care au ajuns in posesia diamantului au fost blestemati, avand parte de un sfarsit nefericit: au fost dati jos de pe tron, exilati ori s-au imbolnavit. Desi un diamant extrem de ravnit, se spune ca cel mai bine este sa nu te atingi de el pentru a nu fi blestemat. In prezent, se afla la Muzeul Smithsonian din Washington DC.

Diamantul Regent

Un alt diamant al casei regale este celebrul diamant al lui Napoleon Bonaparte, cel mai de success conducator al Frantei. Anterior, i-a apartinut celui supranumit "cel mai iubit rege francez", Ludovic al XV-lea, fiind montat in coroana regala. Bijuteria, cu o greutate bruta de 410 carate, a fost comoara cea mai de pret al lui Napoleon, el insusi comandand slefuirea si montarea sa in manerul sabiei regale.

Kooh-I-Noor

Este cel mai faimos diamant din istoria Indiei. Unii specialisti sustin ca ar fi cel mai faimos diamant din istorie. Cu o greutate bruta de 186 de carate si o istorie de peste 500 de ani, "Muntele de lumina", asa cum este el supranumit, a fost subiect de dispute intre conducatorii moghuli, hindu, persani, afgani si chiar englezi. Desi s-a incercat retrocedarea sa catre Pakistan si India, el a ramas in Regatul Unit si este expus in Galeriile de Arta ale Palatului Buckingam.

Millenium Star

Unul dintre cele mai mari diamante din lume, cu o greutate bruta de 777 carate, Millenium Star are toate motivele pentru a fi mentionat la superlativ. Este de asemenea o bijuterie de o claritate exceptionala (claritate D), a doua dupa Diamantul Centenarului. Descoperit in Zair in anul 1990, el a fost ulterior cumparat de catre faimoasa casa de bijuterii De Beers, fiind una dintre piesele de rezistenta ale companiei. A fost subiectul unei celebre tentative de furt, in anul 2000, tentativa ce a fost insa dejucata de Scotland Yard.

Diamantul Centenary

Este cel mai mare diamant de claritatea sa, (claritate D - fara incluziuni), fiind unul dintre cele mai importante diamante extrase din Africa. Cu o greutate bruta de 599 de carate, diamantul a cantarit dupa slefuire 274 ct. La slefuirea sa a lucrat o armata de specialisti, in frunte cu celebrul Gabi Tolkowski, dupa o munca secreta si asidua de circa 3 ani.

Denumirea de Centenary provine din corelatia intre anul descoperirii bijuteriei, 1988 si aniversarea centenarului companiei De Beers. In anul 1991, "Diamantul Centenar" a fost vandut unul client anonim, suma vehiculata fiind de 80 de milioane de dolari.

Diamantul Beau Sancy

Considerat mereu slabiciunea cancelariilor occidentale, denumirea diamantului provine de la primul sau comparator, din 1593, diplomat de Sancy (Franta), care, impresionat de nuanta bijuteriei si forma ei de para, a cumparat-o de la un bijutier indian din Constantinopol.

A vandut-o apoi regelui Henry al IV-lea, ce avea in plan sa daruiasca bijuteria Catherinei de Medici. Dupa moartea lui regelui insa, bijuteria a fost amanetata si rascumparata apoi de regele Charles I al Angliei. In istoria sa, Beau Sancy a fost "vanat" de toate cancelariile europene importante, trecand treptat prin vistieria Frantei, Angliei, Irlandei, Spaniei si Prusiei.

Orlov (sau Orloff)

Cu o greutate de 189 de carate, diamantul Orlov este cea mai mare comoara din trezoreria Rusiei. Se spune ca ar fi fost furat de catre un soldat francez, dintr-un templu din India al zeitei Brahma (zeita creatiei). Acesta a vandut bijuteria unor comercianti englezi, ca, mai apoi, diamantul sa ia drumul Europei.

Intr-o expozitie organizata in Antwerpen (Belgia), bijuteria a fost remarcata de catre contele rus Grigori Orlov si cumparata pentru o suma fabuloasa. Acesta planuia sa ofere bijuteria tarinei Ecaterina cea Mare, pentru a intra din nou in gratiile ei. Desi acest lucru nu s-a intamplat, bijuteria cu o forma atipica a fost mai apoi montata in sceptrul regal al Rusiei, in 1776. Sceptrul a fost purtat de catre toti tarii Rusiei. Astazi, sceptrul pe care este montat diamantul Orlov se afla la Moscova, in tezaurul de la Kremlin.

Spirit of Grisogono

Reprezinta cel mai mare diamant negru din lume, cu o greutate neta de 312 carate si taietura de tip Moghul. Nu se stie exact cand a fost descoperit, insa primul sau proprietar a fost Fawas Gruosi, fondatorul celebrei case de bijuterii deGrisogono. Ulterior a fost montat intr-un inel cu 700 de diamante obisnuite si vandut pe o suma de aproximativ un milion de dolari.

Diamantele negre sunt extrem de rare, iar zonele de unde sunt extrase sunt necunoscute. Ce este interesant este ca originea lor este necunoscuta, estimandu-se ca sunt rezultatul dispersarii unei Supernove.

Pink Star

Este cel mai scump diamant vandut in lume, fiind achizitionat in 2013, contra sumei de 83 de milioane de dolari. Pink Star este de asemenea cel mai mare diamant roz descoperit pana acum.

Nuanta acestor bijuterii roz a fost extrem de apreciata de catre pasionati, care n-au ezitat sa ofere sume impresionante pentru ele. Anterior, un alt diamante roz, Graff Pink, a fost vandut cu ametitoarea suma de 46 de milioane de dolari. Insa, probabil cel mai cunoscut diamant roz este acela prezent in 4 dintre filmele seriei "Pantera Roz".

Culinan I

Nu intamplator am lasat acest diamant ultimul in lista. Acesta este cel mai mare diamant brut descoperit vreodata, cu o greutate de 3106 carate (621 grame). Dupa descoperirea sa, in 1905, gema a fost fatetata in numeroase alte diamante ce au primit cifre romane pentru a se deosebi (Cullinan I, II, III).

Prima si cea mai mare dintre bucatile de diamant a fost montata in sceptrul regelui Edward al VII-lea al Angliei. Sceptrul se afla acum la Turnul Londrei, unde pot fi admirate numeroase bijuterii ale Casei Regale Britanice.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#top diamante celebre, #poveste diamante, #diamante mari, #diamant roz, #diamant negru , #Pret diamante