Cum stii ca ai cumparat un diamant de calitate

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 10:45
6631 citiri
Cum stii ca ai cumparat un diamant de calitate

(P) Daca vrei sa impresionezi o persoana draga cu o bijuterie decorata cu pietre pretioase, atunci trebuie sa investesti in una cu diamante de calitate. Exista cateva caracteristici care te vor ajuta sa deosebesti o piesa autentica de una care iti starneste indoieli.

Citeste sfaturile de mai jos si afla ce trasaturi trebuie sa indeplineasca o piatra pretioasa de calitate!

Cei 4C ai diamantelor

Nu cumpara niciodata o bijuterie impodobita cu diamante fara sa te asiguri ca stii ce semnifica cei 4 C. Specialistii evalueaza o piatra pretioasa dupa aceste standarde, care provin din limba engleza si inseamna culoare (colour), claritate (clarity), taietura (cut) si greutatea in carate (carat weight). Cu cat piatra este mai deschisa la culoare, cu atat gradarea acesteia va fi una mai buna.

Legat de claritate, trebuie sa stii ca diamantele de calitate nu prezinta imperfectiuni pe suprafata lor. Doar in piesele clasificate cu taietura "Excelent" ori "Foarte bine" merita sa investesti, pe care le gasesti in colectiile de bijuterii din magazinul online Royal Diamante.

Ultimul criteriu, dar nu cel din urma, este greutatea in carate. Pietrele nu sunt evaluate in functie de dimensiunea lor, ci dupa greutatea pe care o au, care poate fi descrisa in milimetri.

Culoarea unui diamant

Multe persoane care nu sunt familiarizate cu diamantele cred ca sunt incolore, dar adevarul este ca acestea sunt gradate intr-o scara ce foloseste unele dintre literele alfabetului.

Clasificarea incepe de la D, unde piatra este incolora, si ajunge pana la Z, unde diamantul este pal ori maro. Pietrele clasificate cu Z indica faptul ca piesa prezinta cantitati mici de nitrogen, impuritati ce ii afecteaza calitatea.

Diferenta dintre fiecare litera este una mica, astfel ca doar un specialist in domeniu o poate observa. Cele mai rare pietre sunt cele de culoare rosu si violet, ceea ce inseamna ca si pretul lor este unul mai mare decat in cazul celorlalte. Cu cat nuanta pietrei este mai interesanta, cu atat colectionarii vor fi mai atrasi de ea.

Si interventia pe care o are omul asupra diamantului influenteaza calitatea pietrei pretioase. Procesul de obtinere a acesteia implica o temperatura si o presiune ridicate, astfel ca nuanta naturala poate avea de suferit. Din fericire, in prezent exista echipamente sofisticate care impiedica alterarea pietrelor pretioase.

Stralucirea unui diamant

Alt criteriu important de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi un diamant este stralucirea acestuia. Pana la urma, farmecul acestui tip de piatra extravaganta consta exact in reflexiile pe care le are atunci cand il pozitionezi in lumina. Nivelul de claritate, care reprezinta o masura de puritate, joaca un rol esential in acest caz.

La Royal Diamante gasesti bijuterii cu pietre pretioase de o claritate "SI 1", ceea ce inseamna ca imperfectiunile pe care le prezinta pietrele nu pot fi observate cu ochiul liber.

Verifica certificatul ori documentul de evaluare

Un magazin de bijuterii pretioase de incredere iti va oferi un certificat de garantie ori un document de evaluare, in functie de caz. De aceea, este indicat sa te informezi si in privinta acestora din timp.

Un certificat de diamant inseamna ca toate elementele piesei cumparate au fost examinate si riguros testate. Pentru a primi un certificat de diamant, cel putin unul dintre diamantele inelului trebuie sa cantareasca + 0.25ct si sa fie culoarea G sau una mai buna.

Pietrele care cantaresc mai putin de 0.25ct nu vor fi insotite de certificat, dar vor avea alaturi un document de evaluare ce confirma calitatea diamantului. Aceasta este o practica standard in domeniu. Exista unele companii care nu certifica nicio piatra sub 0.33ct.

Documentul de evaluare pe care il vei primi in cazul in care piatra nu este certificata, este asigurarea ca ai cumpatat o piatra autentica, conform cu detaliile de pe site.

Companiile de certificare pe care le folosesc cei de la Royal Diamante sunt organisme independente de testare, care verifica, gradeaza si certifica diamantul prin intermediul proceselor de examinare de specialitate. De asemenea, ei apeleaza la HDR, AnchorCert si IGS, dar nu au folosit niciodata certificatele EGL penru ca nu sunt recomandate.

IGI este cea mai cunoscuta institutie de certificare independenta a pietrelor pretioase si a bijuteriilor, fiind apreciata in intreaga lume. Reputatia pe care o are in domeniu i-a conferit un standard de excelenta in stiinta pietrelor pretioase si in evaluarea de bijuterii la nivel mondial.

Certificatul de diamant GIA a clasificat diamante precum celebrul Diamant Hope si De Beers Millennium Star si a creat sistemul celor 4C pe care l-am mentionat mai sus.

Certificat AnchorCert este cea mai cunoscuta institutie de certificare in Regatul Unit. O echipa de gemologisti cu inalta calificare ofera o expertiza profesionista. De asemenea, ai acces la rapoarte de inalta calitate, inclusiv la imaginea digitala a diamantului.

Invata sa evaluezi singur bijuteriile cu diamante pe care le cumperi. Chiar daca acestea sunt insotite de certificate de garantie si de evaluare, informeaza-te din timp in privinta caracteristicilor care intaresc autenticitatea pietrei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#diamante calitate , #Pret diamante