Jumatate dintre manageri sunt nemultumiti de pretul carburantilor

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 17:13
1127 citiri
Jumatate dintre manageri sunt nemultumiti de pretul carburantilor

Peste 60% dintre directorii companiilor se uita in primul rand la calitatea carburantilor, iar 44,2% dintre ei sunt nemultumiti de preturi.

"Cel mai important criteriu pe baza caruia managerii decid sa achizitioneze carburanti pentru companie este calitatea produselor (61,3% din respondenti). In acelasi timp, pretul este apreciat ca important sau foarte important de catre 57,1% din manageri. Majoritatea respondentilor care au incheiat contracte cu distribuitori de carburanti (74,5%) sunt multumiti de serviciile acestora. Cu toate acestea, managerii sunt nemultumiti de nivelul preturilor practicate de distribuitorii cu care au incheiat contracte de achizitie (44,2% din respondenti)", se arata in studiul "Consumul de carburanti in randul companiilor din Romania".

Studiul a fost realizat pe un esantion de 556 respondenti in perioada 14 septembrie-12 octombrie, in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti.

Un procentaj de 45% dintre directori anticipeaza pentru ultima parte a anului o crestere moderata a cheltuielilor cu carburantii, in timp ce doar 10,1% considera ca preturile vor scadea usor.

Carburantii sunt utilizati in proportie de 90,5% pentru transportul angajatilor si al marfurilor, iar 71,9% dintre firme alimenteaza cu motorina.

Chiar daca 77% dintre directorii chestionati au afirmat ca activitatea firmelor pe care le conduc este dependenta de utilizarea carburantilor, doar 31,4% dintre acestea au contracte de achizitie cu distribuitorii.

Cele mai multe firme au contracte de achizitie cu compania OMV Petrom, urmata de Rompetrol, Lukoil, OMV (actionarul majoritar al OMV Petrom) si MOL.

"Dintre companiile care intentioneaza sa isi schimbe furnizorul de carburanti, majoritatea au optat pentru OMV, OMV Petrom si Rompetrol, ca prime optiuni", se arata in studiu.

Pe de alta parte, peste doua treimi dintre managerii romani considera ca resursele de petrol sunt aproape de epuizare, iar alternativa la energia bazata pe hidrocarburi este energia solara.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Resurse MineraleRezervele sigure de gaze naturale ale Romaniei sunt estimate sa acopere consumul doar pentru urmatorii 15 ani, iar cele de petrol mai ajung pentru 10 ani.

Rezervele de gaze ar putea creste prin viitoarele descoperiri de gaze neconventionale, in special in Marea Neagra. De asemenea, rezervele geologice de huila si lignit pot acoperi cererea pentru cateva sute de ani.

Firma Rentrop&Straton face parte din grupul german de consultanta in afaceri VNR Verlag fur die Deutsche Wirtschaft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#carburanti scumpire calitate Rompetrol Petrom , #Pret combustibil