14 vs.18 - Ce e firesc si ce nu cand alegi o bijuterie?

Luni, 09 Februarie 2015, ora 11:25
3803 citiri
14 vs.18 - Ce e firesc si ce nu cand alegi o bijuterie?

Te-ai intrebat vreodata de ce iti plac atat de mult bijuteriile?

Daca motivul pentru care te atrage sau nu o anumita bijuterie este inca neclar, achizitia unei piese din aur este 100% o decizie constienta, bazata atat pe aspecte tehnice, cat si practice. Stralucirea unui inel de logodna, spre exemplu, "Iti ia ochii" din prima secunda. Designul si acuratetea finisajelor te fac sa spui "Wow!". Dar te-ai intrebat vreodata ce e dincolo de forme? Ei bine, afla acum ca exista si altceva: puritatea aurului din care e facuta bijuteria.

Adevarul adevarat

Nu-i asa ca ti-ar placea ca bijuteria ta sa fie cat mai pretioasa? Ai auzit mai multe cifre: 14, 18 sau 24 karate. Tocmai din acest motiv vrei o bijuterie din aur si nu una din argint sau gablonz. Atunci de ce sa nu alegi, asa cum fac toti clientii din tarile occidentale, o bijuterie din aur de 18 karate care contine 75% aur de 24 karate si numai 25% aliaj?

Un nestiutor sau un rauvoitor ti-ar spune ca aurul de 18 karate e prea moale, pentru ca 25% aliaj e prea putin pentru a conferi duritate celor 75 procente de aur de 24 karate. Gresit! Fals!

O patrime aliaj german, elvetian sau italienesc e inzecit mai dur decat un aliaj oriental folosit in fabricarea bijuteriilor "cu aur la schimb".

Meriti atentie! Atunci fii atenta!

Verifica, spre exemplu, daca pe piata italiana, locul de unde se da tonul modei si al designului, gasesti conceptul de "aur la schimb" sau gasesti bijuterii cu karataj mai mic de 18Kt. Mai nou si in zonele elegante din Istanbul (unde cei mai multi romani nu prea ajung, din pacate) se vand numai bijuterii din 18 karate.

Nu accepta fara a "digera" atent informatiile pe care ti le dau vanzatorii. Intr-un bazar, spre exemplu, scopul unui negustor nu e sa vanda turistului cea mai pretioasa bijuterie, ci pur si simplu... sa vanda ceva... orice. Acolo vei gasi acelasi model de bijuterie facut si din aur si din argint si cu diamant si cu zirconiu, de ajungi sa nu mai stii pe ce dai banii. Falsa bunavointa a unor vanzatori, ce incearca orice tertip, numai sa vanda, te poate costa scump.

Daca doresti ca bijuteria ta sa fie cat mai valoroasa, atunci tine cont ca puritatea aurului si compozitia aliajului din care este creata sunt decisive, pentru ca ele dau culoarea, rezistenta in timp si... pretul.

Si aici se naste Intrebarea: poate exista si aur ieftin? Nu! Dar poate exista aur mai ieftin, produs special pentru ca in cativa ani sa fie "dat la schimb".

18kt - simply the best

Cele mai luxoase branduri din lume lucreaza in aur de 18 sau 22 de karate si stiu foarte bine de ce fac acest lucru. Intreaba, de curiozitate, cate bijuterii Tiffany sau Damiani au primit casele de amanet "la schimb"? Piata occidentala, serioasa si matura, accepta si promoveaza piesele facute din aur cat mai pur, in timp ce o parte a pietei orientale functioneaza mai de graba "dupa ureche" sau "la schimb".

In Romania, FIRESQ este printre putinele brand-uri autohtone care lucreaza in aur de 18 kt cu aliaje de inalta calitate si cu diamante certificate international.

E foarte posibil ca intr-un moment de falsa cumpatare sa optezi pentru varianta aparent mai ieftina constatand ulterior ca ajungi sa "dai la schimb" ceea ce considerai a fi bijuteria vietii tale.

Aici chiar nu are importanta despre ce anume bijuterie vorbim: fie ca e vorba despre inele de logodna ori alt gen de bijuterii, esential este sa apreciezi calitatea. Ne referim la material, dar si la design. Totul conteaza.

Si in domeniul bijuteriilor, pozitia geografica ne ofera sansa de a alege: maniera occidentala in care primeaza designul si calitatea sau stilul oriental, special creat in anii '90 pentru turistii est europeni.

Decizia iti apartine, dar cel mai important este sa faci achizitia in cunostinta de cauza si, pe cat posibil, de la un brand serios.

Cat despre bijuteriile cu diamante, vom reveni cu informatii si mai interesante de atat.

Pentru ca, orice-ar fi, bijuteria pe care o porti trebuie sa te merite.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#alegere aur inel logodna, #aur inel logodna, #karate aur inel , #Pret bijuterii