Top 5 motive sa investim in aur in 2012

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 18:05
4218 citiri
Top 5 motive sa investim in aur in 2012
Pretul aurului creste

In 2011, aurul a reusit sa creasca pentru al 11-lea an consecutiv. In ciuda usoarelor variatii, metalul pretios pare a fi cea mai sigura investitie pentru cei care nu vor sa riste. Iata de ce ar trebui sa va tineti economiile in aur.

Pretul aurului a crescut cu aproximativ 400% din anul 2001 pana in prezent. Cei mai multi dintre analisti si manageri ai fondurilor de investitii cred ca evolutia pozitiva se va mentine si in 2012, pretul aurului urmand sa atinga un nou record.

Aurul a incheiat anul trecut cu un pret de 1.531 dolari/uncie. Cei care au investit in decembrie si vor vinde in cursul acestui an vor avea un profit de 30%, deoarece aurul va ajunge la peste 2.000 dolari/uncie, conform unui raport PricewaterhouseCoopers (PwC), bazat pe informatiile furnizate de companiile miniere.

Anul trecut, aurul a atins apogeul in luna septembrie, cand se tranzactiona cu 1.900 de dolari pe uncie, cresterea fata de anul 2010 fiind de 36%.

Faptul ca aurul este plasamentul preferat al investitorilor pentru acest an a fost confirmat si de un sondaj realizat recent de banca japoneza Nomura. Dintre cei 164 investitori care au participat la acest sondaj, 19,5% au declarat ca vor cumpara aur si-l vor pastra pana la sfarsitul anului.

Alte tipuri de investitii favorite sunt actiunile si bondurile companiilor care au rating bun de pe pietele dezvoltate.

"Pretul aurului este supra-apreciat in acest moment, din cauza ca investitorii au fugit de pe pietele financiare. Cei care investesc in aur o fac mai mult din frica", a declarat Razvan Rusu, director de investitii in cadrul Certinvest.

Fie ca o fac din frica sau din dorinta de a economisi cat mai in siguranta, oamenii au motive foarte bune pentru a se indrepta catre metalul pretios.

1. Stabilitate

Iar cel mai important este chiar faptul ca aurul si-a dovedit stabilitatea de-a lungul anilor, lucru extrem de important in aceste perioade cu turbulente economice.

2. Creste cererea

Mai mult, am asistat la o crestere a cererii de aur din partea bancilor centrale in ultima perioada. Acest lucru se datoreaza faptului ca institutiile, mai ales cele din statele emergente, cauta alternative la investitiile in valuta. Bancile centrale din toata lumea au cumparat 344 de tone de aur in primele 11 luni ale anului trecut, o mare parte din aceasta cantitate mergand catre Turcia si Rusia.

3. Se termina

Un alt motiv care vine in favoarea investitiilor in acest metal pretios este faptul ca exista o cantitate limitata de aur, care se micsoreaza pe an ce trece. Acest lucru se datoreaza mai ales investiorilor din China si Asia care nu par a avea de gand sa vanda. Acest lucru va duce la continuarea cresterii pretului la aur.

4. Banii se devalorizeaza

Inflatia devine din ce in ce mai mare in tot mai multe state. Acest lucru inseamna ca banii din banci valoreaza mai putin, ceea ce-i face pe investitori sa se orienteze din nou catre aur.

5. Creste in criza

Un alt motiv pentru care ar trebui sa investim in aur este faptul ca pretul metalului are sanse foarte mari sa-si mentina cresterea pe toata perioada necesara rezolvarii crizei economice mondiale. Adica cel putin cativa ani de acum incolo.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#pret aur, #idei economisire, #depozite aur, #investitie aur, #idei investitii, #top investitii, #criza economica, #criza financiara , #Pret aur