Pretul aurului "revigorat" de nivelul ridicat al euro

Sambata, 19 Mai 2012, ora 11:50
2353 citiri
Pretul aurului "revigorat" de nivelul ridicat al euro

Pretul aurului a crescut cu mai mult de 1% vineri, fiind pe cale sa obtina cel mai mare castig obtinut in doua zile, performanta pe care nu a mai obtinut-o din octombrie. Rezultatul este pus pe seama intersului crescut al investitorilor si pe nivelul ridicat al monedei unice europene.

A doua zi de crestere a pretului aurului vine, dupa ce, la inceputul acestei saptamani s-a raportat cel mai mic pret din ultimele patru luni de 1.527 dolari uncia, scrie Reuters.

Dar, comerciantii au dat dovada de prudenta tinand cont de faptul ca evolutia crizei economice in Europa a dus la scaderea valorii monedei europene.

"Nu exista inca siguranta pe piata. Daca aurul ar fi o investitie sigura, valoarea lui ar creste. Cererea este inca la un nivel mediu, iar investitorii europeni prefera dolarul, motiv pentru care moneda americana este atat de puternica", a precizat un analist financiar.

Pretul aurului este foarte aproape de pragul psihologic de 1.600 de dolari/uncie. Aurul reuseste sa revina pe crestere cu 1.5 procente mai mult fata de valoarea inregistrata la inceputul lui 2012.

Desi nu se poate compara cu cresterile de pret inregistrate in luna februarie, cand uncia de aur ajunsese si la 1.800 de dolari, valorile ridicate inregistrate pe piata aurului le-au depasit pe cele de pe piata de capital, dupa ce rezultatele mult asteptatei listari Facebook s-au lasat asteptate.

"Sa vezi o "revigorare" a pretului aurului, ca reactie la evenimentele internationale este intr-adevar incurajator, insa este prea devreme sa tragem vreo concluzie din acesta crestere, a carei valoare nu impresioneaza", sunt de parere economistii.

Un alt metal a carui pret a raporat cresteri este argitul, care a castigat 2,18 procente ajungand la 28,64 de dolari uncia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#pret aur, #crestere pret aur, #nivel pret aur, #pret aur uncie , #Pret aur