Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul aurului, in crestere pe fondul ingrijorarilor provocate de extinderea epidemiei de coronavirus

Pretul aurului, in crestere pe fondul ingrijorarilor provocate de extinderea epidemiei de coronavirus


Cotatia aurului a atins luni cea mai ridicata valoare din ultimele doua saptamani iar bursele asiatice au inregistrat scaderi pe linie, pe fondul cresterii ingrijorarilor ca extinderea epidemiei de coronavirus ar putea afecta economia chineza, ceea ce i-a facut pe investitorii sa renunte la activele mai riscante si sa caute valori de refugiu, transmite Reuters.

Pe piata spot, cotatia aurului a crescut cu 0,6%, pana la 1.579,11 dolari uncia in jurul orei 4:33 GMT dupa ce anterior a atins o valoare de 1.586,42 dolari, cea mai ridicata inregistrata dupa data de 8 ianuarie. Pe piata din SUA, cotatia aurului pe piata futures a crescut cu 0,4% pana la 1.578,30 dolari.

In paralel, bursele asiatice au inregistrat scaderi dupa publicarea unor informatii potrivit carora epidemia de coronavirus a provocat 80 de victime si a infectat peste 2.000 de persoane in China iar locuitorilor din provincia Hubei, de unde provine virusul, li se interzice accesul in Hong Kong, pe fondul eforturilor globale destinate opririi raspandirii.

Investitorii "se asteapta pentru noi riscuri la adresa pietelor de pe urma coronavirusului si de aceea se grabesc sa iasa de pe pietele bursiere, acesta este motivul pentru care cotatia aurului este in crestere", sustine Stephen Innes, analist la AxiCorp. Acesta a adaugat ca epidemia va avea un anumit impact asupra economiei chineze.

Autoritatile de la Beijing au anuntat luni ca au decis sa prelungeasca vacanta de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, pana la 2 februarie, ca parte a masurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virala.

"Continuarea aprecierii aurului va depinde de modul cum evolueaza situatia la Wuhan. Urmatorul prag de rezistenta care trebuie urmarit pentru aur este cel de 1.600 de dolari pentru o uncie", apreciaza Jeffrey Halley, analist la OANDA.

Aurul este considerat o investitie sigura in perioade de incertitudine politica sau economica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2251 ori
Citeste mai multe desprepret aur epidemie coronavirus