Pretul aurului creste pentru prima data in ultimele 5 zile

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 10:48
1334 citiri
Pretul aurului creste pentru prima data in ultimele 5 zile

Pretul aurului a crescut, pentru prima data in ultimele 5 zile, pe fondul cresterii optimismului investitorilor, care au reactionat pozitiv la promisiunea liderilor europeni, potrivit careia va fi anuntat un plan de salvare a zonei euro.

Costul lingourilor cu livrare imediata a crescut cu 0,6%, pana la 1.629,70 dolari/uncie. Aurul se tranzactiona cu 1.625,35 de dolari/uncie pe piata din Singapore. Pretul a pierdut 3,3% saptamana aceasta, cea mai mare pierdere inregistrata din 23 septembrie, noteaza Bloomberg.

Pretul aurului cu livrare in decembrie a crescut, de asemenea, pentru prima data in ultimele cinci zile, cu 1,1%, pana la 1.630,90, pe piata din New York.

"Incertitudinea de pe piata aurului a dus la o fluctuatie a pretului metalului pretios si i-a determinat pe investitori sa caute refugiu in active mult mai sigure", spune James Steel, analist in cadrul HSBC Securities, intr-o nota citata de publicatia amintita.

Actiunile de la bursele asiatice au crescut, iar cotatia pe trei luni a cuprului, de pe piata londoneza a avansat, in contextul in care zvonurile privind planul de salvare al zonei euro, estimat la 940 de miliarde de euro, i-a entuziasmat pe investitori.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au precizat, intr-o declaratie comuna, ca liderii europeni vor sa aprobe un "plan ambitios".

In ceea ce priveste cotatia argintului, aceasta a crescut cu 0,9%, pana la 30,86 de dolari/uncia.

Platina a avansat cu 0,4%, pana la 1.501,25 dolari/uncia, in timp ce paladiumul a crescut cu 1%, pana la 593,5 dolari/uncie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#pret aur, #pret aur crestere, #pret aur europa , #Pret aur