Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marek Paciorkowski, Director Piete Financiare, Aforti Exchange / AFORTI Group

Pretul aurului ar putea atinge maximul ultimilor cinci ani (Analiza)

Pretul aurului ar putea atinge maximul ultimilor cinci ani (Analiza)


Pentru o perioada de 6 saptamani, pretul aurului a oscilat in jurul aceleiasi bariere de 1200,00 USD, care corespunde cu minimul din decembrie 2013.

Aceasta pozitie ar putea avea un rol important in urmatoarele saptamani iar daca pretul ar creste si ar ajunge la nivelul de 1220,00 USD, se va crea un model de grafic foarte larg (si prin urmare puternic) de tipul "head and shoulders".

Daca acest scenariu de crestere, bazat pe modelul de tip "head and shoulders", va fi efectiv realizat, atunci pretul aurului se va indrepta spre nivelul de 1512,00 USD, care nu a mai fost vazut in piata in decursul ultimilor 5 ani!

Evolutia pietei de cupru

Conform asteptarilor, cuprul a atins nivelul de rezistenta de 297,50 USD si a reusit sa il depaseasca. Ca rezultat, putem observa semnalul preliminar ca pretul cuprului va tinti spre bariera de 300,00 USD, ce va fi atinsa daca, in saptamana viitoare se va mentine nivelul de 272,70 USD.

Numai o scadere permanenta sub nivelul pretului de 270 USD in saptamana viitoare ar putea ameninta aceasta structura noua de crestere care s-ar putea dovedi a fi un impuls pentru a depasi urmatorul nivel de rezistenta locala, care se situeaza la nivelul de 329,50 USD.

Articol realizat de Marek Paciorkowski, Director Piete Financiare, Aforti Exchange / AFORTI Group

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2985 ori
Citeste mai multe desprepret aur pret cupru