Pretul aurului a atins un nou maxim istoric

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 14:38
1625 citiri
Pretul aurului a atins un nou maxim istoric

Pretul aurului a atins marti un nou maxim istoric, de 1.065,25 dolari pe uncie, in urma deprecierii monedei americane fata de euro, transmite Reuters.

Cotatia metalului pretios este sustinuta totodata de optimismul generat in randul investitorilor de cresterea pretului petrolului catre nivelul de 74 de dolari pe baril si de consolidarea cererii de aur dupa un an dificil pe piata bijuteriilor, potrivit analistilor.

Pretul unciei de aur pe piata spot scazuse la 1.062,55 dolari pana la ora 9:57 GMT, dupa un maxim al zilei de 1.065,25 dolari inregistrat anterior, fata de nivelul de 1.055,25 dolari pe uncie din ultima parte a sedintei de luni de pe piata din New York.

Cotatia aurului a urcat cu 12% de la inceputul lunii septembrie si a inregistrat saptamana trecuta trei maxime record in trei sedinte consecutive de tranzactionare.

Pretul unciei de aur a inregistrat un maxim record si in tranzactiile futures cu livrare in decembrie de pe piata COMEX a bursei de marfuri din New York, urcand la 1.066,7 dolari inainte de a se retrage la 1.064 dolari.

Dolarul SUA a scazut marti cu 0,4% fata de euro, cursul urcand la 1,483 dolari/euro, iar traderii sustin ca "o banca centrala din Asia" se numara printre cei mai importanti cumparatori de marti la un curs de peste 1,48 dolari/euro, potrivit Reuters.

Indicele dolarului, care masoara performantele monedei americane in raport cu un cos de valute de referinta, a coborat marti cu 0,25%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#pret, #aur, #record, #dolar, #euro , #Pret aur