Nou record - aurul a ajuns la 1610 dolari uncia

Marti, 19 Iulie 2011, ora 13:33
1118 citiri
Nou record - aurul a ajuns la 1610 dolari uncia

Dupa 11 zile de crestere pe fondul crizei datoriilor din SUA si Europa, pretul aurului a atins o noua valoare record - 1610 dolari uncia, conform NewsIn.

Aurul este considerat o investitie sigura, iar pretul sau creste, de regula, in conditii de incertitudine economica.

Pretul argintului este si el in urcare, depasind 40 de dolari uncia, cel mai ridicat pret din ultimele doua luni.

Inregistrarea acestor recorduri de preturi precede intalnirea de joi a liderilor zonei euro, in urma careia sunt asteptate noi masuri pentru evitarea escaladarii crizei datoriilor.

Investitorii sunt ingrijorati ca Grecia ar putea intra in incapacitate de plata, iar tari ca Italia sau Spania, care se confrunta, de asemenea, cu niveluri ridicate ale datoriilor, ar putea fi atrase in criza, noteaza BBC.

Pe de alta parte, Camera Reprezentantilor, condusa de republicani, si Senatul, unde democratii detin majoritatea la limita, trebuie sa ajunga la o intelegere pana la 2 august pentru a permite Washingtonului sa imprumute peste limita stabilita pentru deficit.

In prezent, guvernul american are un deficit bugetar de 1.500 de miliarde de dolari, iar datoria publica era de 14.300 de miliarde de dolari la 31 mai, in urcare fata de nivelul de 10.600 de miliarde existent in momentul in care Obama a venit la Casa Alba, in ianuarie 2009.

Incepand din 2001, Congresul a votat de zece ori pentru a creste limita de indatorare a SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#pret aur, #aur, #criza europa, #criza sua, #record aur , #Pret aur