Goana dupa aur: Detinerile investitorilor pe burse, la un nou record

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 17:55
1882 citiri
Goana dupa aur: Detinerile investitorilor pe burse, la un nou record
Sursa foto: Shutterstock

Pretul aurului se apropie de 1.800 dolari pe uncie pentru prima data in acest an, iar detinerile de aur ale investitorilor de pe burse au urcat la un nou record, de 2.681 tone.

In aceasta vara, unii investitori puneau sub semnul intrebarii sustenabilitatea aprecierii accelerate a aurului, care a crescut in ultimii 10 ani de la 250 dolari pe uncie la aproape 2.000 dolari pe uncie, noteaza Financial Times.

Odata cu masurile de stimulare anuntate in ultimele saptamani de bancile centrale - de la cea de-a treia runda de relaxare cantitativa a Rezervei Federale la achizitiile nelimitate de obligatiuni ale Bancii Centrale Europene - cererea pentru aur a crescut puternic, investitorii cautand sa-si protejeze fondurile de impactul inflationist al acestor programe.

Pretul aurului atinge un nou maxim istoric

Astfel, detinerile de aur ale investitorilor in exchange traded funds - fonduri de investitii flotate pe burse - au atins recent un record de 2.681 tone, potrivit analistului Edel Tully de la UBS, citat de Financial Times.

Pretul aurului a atins, vineri, nivelul maxim al ultimelor 11 luni, de 1.795 dolari pe uncie troy. Tot mai multi traderi au inceput sa tinteasca recordul de 1.920 dolari pe uncie stabilit anul trecut.

Cotatiile aurului au atins noi maxime in cursul acestei saptamani pentru contractele denominate in euro si franci elvetieni: aproxiamtiv 1.380 euro, respectiv 1.670 franci pentru o uncie.

Descoperirea care va revolutiona lumea afacerilor: Aur obtinut dintr-o bacterie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#aur investitie, #aur bursa, #pret aur, #pret aur record , #Pret aur