De ce conteaza aurul ca investitie

Duminica, 08 Mai 2011, ora 21:51
1642 citiri
De ce conteaza aurul ca investitie

Multi oameni de afaceri nu s-ar fi gandit pana acum un doi ani la aur ca la o investitie pe termen lung. Insa multe s-au schimbat de atunci. 

Subiectul invetitiilor in aur a devenit fierbinte in timpul imediat dupa inceputul recesiunii, in 2008, si asta pentru ca pretul materialului pretios crescuse foarte mult. Insa, desi la inceput a fost doar o usoara saltare, pretul a continuat sa creasca si sa creasca, si asta pentru ca mari cantitati de aur erau cumparate. Oricine avea un ban in plus il baga in aur sau in actiuni la companii ce se ocupa cu extractia aurului.

Insa, daca a investi in ceva poate fi influentat de faptul ca cineva foarte bun la afaceri a facut-o, momentul in care ar trebui sa-l vinzi nu o sa-l afli asa de usor, poate doar cand va fi deja prea tarziu.

Asadar, inainte de a-ti baga toti banii in ceva, trebuie sa analizezi singur la ce riscuri te supui, iar Investopedia te ajuta.

Principala problema cu aurul este ca nu se consuma niciodata. Odata scos din mina, ramane in vietile noastre. Un butoi de petrol poate fi transformat in carburant, granele in produse alimentare. Aurul poate fi si el transformat in bijuterii sau folosit in arta, poate fi topit si din el sa se faca altceva, insa nu poate fi consumat, nu dispare decat daca il ingropam in pamant.

Din acest motiv, niciodata nu poti sa aplici principiul cerere/oferta la aur.

Cu toate astea, aurul a fost prezent in societate din cele mai vechi timpuri. Imperii au fost construite si distruse pornind de la aur. Pe masura ce societatea a avansat, aurul a devenit unanim acceptat drept o forma de plata, primind o putere mai mare decat orice alta comoditate de pe planeta.

Si puterea aceea nu a disparut inca. Aurul e nelipsit din rezervele unui stat.

Si, daca ai de gand sa investesti in aur, nu poti sa ignori psihologia oamenilor. Tocmai pentru ca nu dispare niciodata, aurul a fost mereu privit, pe timp de criza, drept cea mai sigura investitie.

Asa ca, in cazul in care te-ai hotarat, iata cele mai usoare si sigure modalitati de a investi in aur.

Poti sa cumperi lingouri de aur, insa cantitatea de obicei e mai mare si deci si pretul.

Daca ai sume mai mici, investeste in monede disponibile pe piata.

Istoric vorbind, monedele tind sa isi pastreze cel mai bine valoare, deoarece la valoarea aurului se aduna si valoarea numismatica.

Daca esti femeie si iti plac bijuteriile din aur, poti sa-ti convingi sotul ca, daca iti cumpara podoabe din pretiosul metal nu doar ca te va face fericita, dar va face si o investitie sigura.

Totodata, poti cumpara actiuni la societati miniere de aur, daca nu isi doresti sa ai metale pretioase in forma fizica.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#investitie, #aur, #om de afaceri, #pret aur , #Pret aur