Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii au cumparat 220 de kg de aur in 2014

Cum investesc romanii in aur: Barbatii-l cumpara drept cadou pentru femei

Cum investesc romanii in aur: Barbatii-l cumpara drept cadou pentru femei

Romanii au cumparat 220 de kg de aur in 2014, anunta Banca Comerciala Romana, care puncteaza ca barbatii romani sunt cel mai mult interesati de astfel de achizitii si ca acestia prefera monedele, mai degraba decat lingourile.

"Din datele pe care le avem reiese faptul ca barbatii cumpara de aproape doua ori mai mult aur decat femeile. In general, monedele sau lingouri mici sunt cumparate de barbati pentru a le darui femeilor sau copiilor cu diferite ocazii.

Din punct de vedere al alegerii monede sau lingouri, clientii au cumparat un numar ceva mai mare de monezi decat lingouri, greutatea de aur cumparat fiind mai mare pe zona lingourilor", explica aura Hexan, Sefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Monedele pentru evenimente, lingourile in loc de bijuterii

Romanii cumpara monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunti, aniversari), spune oficialul.

Dintre lingouri, Laura Hexan spune ca printre cele mai solicitate se numara cele "KINEGRAM" cu element de siguranta gravat (disponibile in greutati de 5 si 10 grame) si care are ca design faimosul lipitan al scolii spaniole de calarie din Viena (pozitia calaretului si a calului se schimba in functie de unghiul din care este privit lingoul).

"Acest lingou special este cumparat pentru a fi daruit la ocazii speciale si poate inlocui usor o bijuterie", explica Hexan.

Aurul austriac, de cea mai mare calitate

Aurul furnizat de catre Monetaria statului austriac, o institutie cu o bogata traditie in domeniu si care comercializeaza cu succes aur sub forma de monede si lingouri pentru investitorii din intreaga lume, este de cea mai buna calitate (puritate 999.9%).

BCR vinde lingouri de diferite marimi inclusiv cele de 2g, iar dintre monezi cea mai vanduta este cea de 1/10 uncie (3.11g) si 1 uncie (31.10g) - Filarmonica.

BCR a vandut clientilor sai, pana in prezent, peste 2,5 tone de aur. Media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate a fost si de peste 40 kg de aur / tranzactie si au fost efectuate de divizia de Private banking.

BCR ofera clientilor, de la sfarsitul anului 2013, posibilitatea sa cumpere aur direct de la ghiseele unitatilor sale, fara a mai fi nevoie de precomanda.

D.R.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2440 ori