Criza creste pretul aurului la nivel record

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 17:51
1586 citiri
Criza creste pretul aurului la nivel record

Cotatia aurului a atins un nivel record de 1.578,5 dolari uncia pe fondul agravarii crizei datoriilor din zona euro, conform Mediafax.

 

Cresterea a venit dupa publicarea concluziilor reuniunii din iunie a Rezervei Federale (Fed) americane, care sugereaza ca ar putea fi nevoie de noi masuri de suplimentare a lichiditatilor.

La ora 12:03 GMT, aurul spot era cotat la 1.572,99 dolari uncia, in crestere de la 1.565,25 dolari uncia la inchiderea de marti de la New York.

Contractele futures pentru aurul cu livrare in august au avansat cu 11,3 dolari, la 1.573,60 dolari uncia, dupa un maxim record de 1.579,70 dolari uncia atins in timpul tranzactiilor.

Aurul se indreapta spre a opta sedinta de crestere consecutiva, ceea ce nu s-a mai intamplat de la jumatatea lui octombrie 2006, cand a avansat timp de noua zile.

Liderii din zona euro ar trebui sa participe vineri la un summit extraordinat pe tema Greciei, dupa ce ministrii de Finante au recunoscut pentru prima oara ca ar putea fi necesar un faliment controlat al Greciei, pentru a aduce datoriile la un nivel sustenabil. Reticenta Germaniei pune insa intalnirea sub semnul intrebarii.

In Statele Unite, concluziile sedintei de politica monetara a Fed din luna iunie au aratat ca unii membri cred ca ar putea fi necesara continuarea politicii de suplimentare a lichiditatilor, intrucat redresarea economica este prea firava pentru a reduce somajul.

Pretul argintului spot a avansat pana la ora transmiterii stirii cu 1,7%, la 36,65 dolari uncia.

Paladiul, folosit in industrie, depinde in mare parte de piata auto din China, iar cotatia a urcat cu 1,3%, la 771,97 dolari uncia.

Cotatia platinei a crescut cu 0,9%, la 1.744,99 dolari uncia.

 

 

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#aur, #pret aur, #criza, #criza europa, #zona euro , #Pret aur