Aurul, din ce in ce in mai atractiv pentru investitori

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 18:42
1784 citiri
Aurul, din ce in ce in mai atractiv pentru investitori
Sursa foto: http://moneypress.org.uk

Pretul aurului a depasit un nou record, respectiv de 1.700 de dolari/uncie, cel mai inalt nivel din ultima saptamana, ajutat de o moneda euro mai puternica si de castigurile inregistrate pe pietele de capital.

Investitorii sunt din ce in ce mai atrasi de posibilitatea cumpararii metalului pretios pentru a-si salva economiile de "furia" crizei economice.

Aurul a continuat sa se aprecieze, dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca nu vrea sa aprobe un pachet de finantare pentru Italia, pentru ca nu se afla in niciun fel de negocieri cu statul italian si a pus, astfel, capat speculatiilor din piete, scrie Reuters.

Pretul aurului a crescut cu 2%, pana la 1.712,83 dolari/uncie, pe piata din New York, dupa ce initial valora 1.679,15 dolari/uncie.

Desi aurul este privit ca un refugiu potrivit pentru protejarea investitiilor, a devenit din ce in ce mai predispus la presiuni de vanzare, pe piata financiara. In paralel, multi analisti nu recomanda investitia in aur, pentru ca il considera volatil si apreciaza ca s-ar putea devaloriza, curand.

"Se pare ca acum devine evidenta necesitatea introducerii unei integrari fiscale", crede Nic Brown, analist in cadrul Natixis.

Investitorii asteapta acum sa vada cum va evolua intalnirea dintre liderii europeni si ce masuri vor fi aprobate, pe langa intrarea in vigoare a Fondului European de Stabilitate Financiara, care a fost deja aprobat.

18 din 26 de analisti chestionati de Bloomberg se asteapta ca pretul lingourilor de aur se creasca, saptamana viitoare.

Depozitele in aur de la Bursa au urcat pana la peste 2.350 de tone, pe data de 23 noiembrie. Valoarea acestora a ajuns la 127.1 miliarde de dolari, conform datelor publicate de Bloomberg.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#pret aur, #aur investitii, #investitori aur , #Pret aur