Aurul atinge nivelul maxim al ultimelor trei saptamani, de 952,60 dolari/uncie

Joi, 17 Aprilie 2008, ora 15:08
1134 citiri
Aurul atinge nivelul maxim al ultimelor trei saptamani, de 952,60 dolari/uncie

Pretul aurului a atins joi un maximum al ultimelor trei saptamani, de peste 950 dolari/uncie, pe fondul pretului record la petrol si al deprecierii dolarului, insa piata metalelor pretioase are nevoie de sustinere suplimentara pentru inregistra o urcare semnificativa, scrie Reuters.Alte metale pretioase s-au scumpit, urmand aprecierea aurului. Atat argintul cat si platina s-au apreciat cu peste 2%, la nivelul maxim al ultimei luni.


Pretul aurului a avansat joi la 952,60 dolari/uncie si a fost cotat la 950,00-951,00 dolari/uncie, fata de 943,90-944,70 dolari/uncie la inchiderea sedintei de miercuri din New York.


"Pretul petrolului creste in continuare si sustine scumpirea marfurilor. In plus, se pare ca piata urmareste o crestere a euro la peste 1,60 dolari", a declarat un analist pentru metale din cadrul Standard Bank, Walter De Wet.


"Daca aurul depaseste nivelul de 950-954 dolari/uncie, am putea vedea o apreciere la un nivel si mai inalt. Insa, pentru ca metalul se se scumpeasca mult mai mult, este necesara cresterea aversiunii fata de risc, ce ar putea fi determinata de date oficiale foarte negative sau de rezultate economice slabe", a adaugat acesta.


Analistii considera ca scumpirea aurului nu este inca foarte sigura, in ciuda unor factori pozitivi precum nivelul minim atins de dolar in fata euro si a preturilor record la petrol. Conditii asemanatoare au determinat luna trecuta scumpirea aurului la un nivel istoric de 1.030,80 dolari/uncie.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...