David Marcus, PayPal - Cum va schimba plata pe mobil experienta la cumparaturi

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 15:00
2489 citiri
David Marcus, PayPal - Cum va schimba plata pe mobil experienta la cumparaturi

David Marcus, noul presedinte PayPal, sustine ca experienta platii la comercianti se va schimba. Schimbarea vine atat in avantajul clientului, cat si in avantajul comerciantului, care va avea toate informatiile despre cumparator, inainte ca acesta sa-i calce pragul.

PayPal si-a consolidat partea de plati pe mobil in ultimii ani, astfel incat numirea lui David Marcus, fostul vicepresedinte pe segmentul de plati pe telefonul mobil, in postul de presedinte nu a mai fost o surpriza pentru nimeni, scrie Technology Review.

Marcus s-a alaturat PayPal in august 2011, cand eBay a cumparat startup-ul condus de el, Zong, care permitea celor care foloseau serviciile sale sa faca cumparaturi prin telefon, iar totalul sa fie taxat pe abonamentul lunar. Investitia eBay, compania-mama a PayPal, a fost atunci de 240 de milioane de dolari.

PayPal anunta saptamana trecuta ca inca 15 retaileri din SUA, inclusiv Office Depot, Barnes & Noble si JCPenney, vor accepta in curand plata prin sistemul PayPal in magazinele lor. Magazinul Home Depot, spre exemplu, accepta deja plata cu PayPal in majoritatea dintre cele 2.000 de magazine pe care le are in SUA.

Oficialul PayPal a raspuns in fata a trei intrebari-fulger, intr-un interviu acordat publicatiei Technology Review.

Vom utiliza sistemul PayPal, cat de curand, la o multime de retaileri. Vom avea nevoie doar de numarul de telefon si un cod PIN. Credeti ca ne apropiem de finalul erei platilor cu bani gheata si cardul?

La urma urmei, consumatorii sunt cei care vor decide cum vor sa plateasca. Insa experienta de plata, dupa parerea mea, se va schimba. Exemplul meu favorit este plata in locatii, in care comerciantul stie cine esti, care este bautura ta preferata iar tranzactia are loc cu cea mai mare usurinta, fara sa mai fi nevoit sa faci ceva, in mod deosebit.

Care sunt avantajele acestor plati?

Sistemul PayPal devine un aliat al comerciantului: el poate sa se poarte frumos cu tine si sa te primeasca asa cum trebuie. Daca te duci la Peet's Coffee in San Francisco si acum vrei sa mergi la Peet's Coffee in Palo Alto, esti intampinat si ti se spune pe nume, chiar daca esti pentru prima data in acel magazin.

Scapam, asadar, de partile neplacute ale platii. Nimanui nu ii place sa plateasca, desi tuturor ne place sa facem cumparaturi. In plus, cu acest sistem, cumparaturile vor deveni o experienta mult mai placuta de acum incolo.

Exista o multime de companii care vin cu idei inovative pentru platile mobile, inclusiv Zong, compania pe care ati condus-o inainte sa fie cumparata de eBay. Care este avantajul PayPal?

Inovatia in domeniul platilor pe telefonul mobil la scara larga e greu de realizat. In schimb, e destul de usor sa faci valva in momentul in care lansezi un produs. Pana in ziua de astazi, nimeni n-a reusit sa angajeze consumatorii la o scara suficient de larga pentru un serviciu de "portofel digital". Nimeni, desigur, in afara de noi. Trebuie sa continuam sa inovam, iar atata timp cat continuam sa facem asta profitand de avantajul dimensiunii, ne vom descurca foarte bine.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#plata mobil cumparaturi, #presedinte PayPal plati, #plata portofel digital , #Cosul de consum